Na 36 jaar einde aan naam Muis Software

Fusiebedrijf Muis, Ctrl en King Business Software verder als King Software

Dit artikel delen:

Het in 1984 opgerichte Muis Software gaat voortaan opereren onder de handelsnaam King Software. Net als de zusterbedrijven Ctrl en King Business Software. De drie financiële softwarebedrijven werden de afgelopen jaren overgenomen door investeringsmaatschappij Main Capital. Het doel is om hun software samen te smeden tot één enterprise resource planning (erp)-platform voor het mkb. Onder één noemer.

De drie entiteiten zijn inmiddels omgevormd tot een landelijk opererende organisatie met als naam King Software. De vorming van één erp-softwareplatform onder deze naam vindt geleidelijk plaats.
 

Muis Software, Ctrl en King Business Software

Muis (Multi User Informatie Systemen) Software uit Heemskerk levert administratieve software: van internetboekhouden tot zwaardere toepassingen voor erp. Doelgroepen zijn ondernemers uit het mkb, met name accountants, (groot)handelsbedrijven, logistieke ondernemingen, zakelijke dienstverleners en zzp'ers. Het bedrijf is in 2017 overgenomen door Main Capital.

Twee jaar later nam Muis Software met hulp van Main het onderdeel Ctrl over van Deloitte Nederland. Ctrl biedt sinds 2004 een online-samenwerkingsplatform aan voor financiële dienstverleners met hun klanten en ketenpartners als de KvK, banken, de Belastingdienst en andere it-leveranciers.

In het najaar van 2019 kwam daar King Business Software uit Capelle aan den IJssel bij, nog zo’n bekende erp-pakket naam uit het mkb. King Business Software was de handelsnaam van het door Main gekochte Quadrant Automatisering. Met zijn bedrijfssoftware richt het bedrijf zich op de handel, productie en zakelijke dienstverlening in het mkb. King Business Software is in 1981 van start gegaan en dus het oudste bedrijf van het drietal. Vandaar waarschijnlijk dat deze naam voortleeft in de naam van het fusiebedrijf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-07-01T11:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.