Aviko kiest SAP EWM voor magazijnbeheer

Dit artikel delen:
Magazijn

Aardappelverwerker Aviko wil alle goederenbewegingen en voorraden in zijn magazijnen beheren vanuit één softwaresysteem. De keuze voor SAP Extended Warehouse Management (EWM) is een stap in die richting. De multinational uit Gelderland vermindert ermee alvast de beheerlast en de kosten van het magazijnbeheer.

Bij Aviko speelt een aantal logistieke uitdagingen, waaronder het continue productieproces, het grote aantal productielocaties in Europa, en wereldwijde levering vanuit zo’n dertig magazijnen die niet allemaal in eigen beheer zijn. Elke locatie gebruikt verschillende ict-systemen en de leveranciers daarvan hebben elk eigen software voor magazijnbeheer. 

Aansturing en koppeling

"We beschikken nu over een best practice"

Voor eenduidige aansturing van zijn eigen magazijnen en koppeling met de magazijnen van partners, kiest de aardappelgigant SAP Extended Warehouse Management (EWM). Dit platform werd kortgeleden alvast geïmplementeerd in drie vrieshuizen van Aviko in het Gelderse Steenderen. 

Een van deze locaties is volledig geautomatiseerd, waarbij twee robots klantspecifieke pallets vullen met aardappelproducten. Voor dit geautomatiseerde magazijn moest een speciale EWM-component worden toegevoegd om het magazijnbeheer te koppelen aan de procesautomatisering. SAP-consultants begeleidden het project.

Dashboards

Volgens de softwarefabrikant is het systeem na implementatie op de drie locaties beter afgestemd op de hectiek van het magazijn en verminderde de beheerlast. Medewerkers hoeven ‘slechts een aantal essentiële dashboards’ te gebruiken waarmee ze de processen kunnen starten, volgen en beïnvloeden.

De volgende stap is implementatie van SAP EWM in een nog te bouwen magazijn in België. Volgens supply chain director Gert-Jan Reinen van Aviko wordt het eenvoudig om de oplossing naar andere locaties uit te breiden. ‘Nu we onze processen hebben ingericht in SAP EWM, beschikken we over een best practice (...) Door de keuze voor één systeem wordt het ook eenvoudiger om op lokaal niveau ondersteuning te bieden.’

Bij Aviko draait de SAP EWM-toepassing in de cloud. De aardappelverwerker gebruikt al langer SAP-technologie. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-07-22T08:17:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.