'Exact op koers voor meer vrouwen in de top'

Dit artikel delen:
Exact prijs

Exact live Awards 2019 (archief).

Exact behaalt zijn doel om meer vrouwen in de top van het bedrijf te krijgen. Aan het einde van 2021 moet een kwart van de senior managers bij het softwarebedrijf bestaan uit vrouwen. ‘Dat gaat lukken’, vertelt hr-directeur Florien de Nijs in gesprek met Computable.

Begin van 2020 lag het percentage van vrouwen in hogere managementfuncties bij het softwarebedrijf op 17 procent. Eind 2021 moet dat een kwart zijn, vertelt De Nijs, die eind 2019 startte als hr-directeur bij Exact. ‘Ons bestuur staat achter dat doel dus gelukkig hoef ik er niet achteraan te zitten.’

In het interview over diversiteit binnen Exact en de Exact Foundation, een in 2019 opgerichte stichting voor meer diversiteit binnen de ict, spreekt De Nijs over de verhouding tussen mannen en vrouwen binnen het softwarebedrijf.

Volgens de hr-directeur is die diversiteit belangrijk voor goede bedrijfsvoering, resultaten en werksfeer. Wel benadrukt ze dat diversiteit veel verder gaat dan alleen de verdeling tussen het aantal mannen en vrouwen binnen een organisatie.

Ceo met Parkinson

'Het gaat er bijvoorbeeld ook om dat mensen met een verschillende culturele achtergrond zich thuis voelen bij ons’, vertelt ze. De Nijs gaat ook in op het creëren van een omgeving waarin mensen open kunnen zijn, bijvoorbeeld als ze een chronische aandoening hebben.

In 2019 maakte Exact-ceo Phil Robinson bekend dat hij Parkinson heeft. Zijn boodschap: werkgevers kijken nog te veel naar ziekteverzuim als kostenpost en moeten meer oog hebben voor de mogelijkheden en niet de beperkingen van medewerkers met een chronische aandoening.

Exact Foundation

Exact startte in 2019 met Exact Foundation. Een stichting die diversiteit in de ict-sector aanjaagt. Inmiddels zijn de eerste samenwerkingen bekendgemaakt. Zo investeert het softwarebedrijf onder meer in Rightbrains, een organisatie die zich inzet voor meer vrouwen in de ict. En dan is er Hackyourfuture, een programmeeropleiding gericht op jongeren die zijn uitgevallen in het reguliere onderwijssysteem.

Er gaat ook geld naar Stichting 010010, dat zich richt op basisschoolonderwijs rondom robotisering, en er is een samenwerking met Jinc, een organisatie die zich richt op loopbaanontwikkeling zonder dat de sociale of culturele achtergrond een beperking vormt.

In het interview gaat De Nijs verder in op diversiteit binnen Exact en de ict-sector. Lees hier het hele interview

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-07-30T11:58:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.