Integrator Yenlo stapt in bij Afas-expert Fides

Dit artikel delen:

Ketenintegratiespecialist Yenlo neemt in het kader van een strategische samenwerking een belang in Fides. Deze Afas-dienstverlener uit Houten kan met de kennis en expertise van api- en esb-technologie van Yenlo klanten uit de zorg en onderwijs op integratiegebied beter ondersteunen.

Yenlo ontwikkelt zijn oplossingen op basis van opensource-middleware-technologie van WSO2. Het bedrijf uit Schiphol-Rijk haalde eind 2018 investeerder Holland Venture aan boord om verder te groeien en de dienstverlening uit te breiden. Door zelf nu te investeren in Fides kan Yenlo zijn integratie-oplossingen aan een bredere klantenbasis leveren. 

Fides - 23 man sterk - is een dienstverlener op het gebied van de bedrijfssoftwareleverancier Afas uit Leusden. Het bedrijf biedt voor deze software integratie-, migratie- en functioneel beheerdiensten aan. Fides claimt de afgelopen jaren ruim vierhonderd klanten uit de zorg- en onderwijssector te hebben gemigreerd naar het Afas-platform. Daarbij speelt het aanbrengen van een integratielaag tussen de enterprise resource planning (erp)-software van Afas en meerdere elektronische patiënt- en cliëntdossiers een essentiële rol.   

'Door de samenwerking met Yenlo zijn wij in staat onze migratie- en koppelingentechnologie te verbeteren', stelt algemeen directeur Sander Post van Fides. In zijn ogen vullen de twee bedrijven elkaar goed aan: Fides vanuit de functionele integratiehoek en Yenlo vanuit de technische integratiehoek. 'Daardoor kunnen wij bijblijven met de groeidoelstelling van Afas in de zorg- en de onderwijsmarkt. Ook kunnen wij andere koppelingen aanbieden aan onze klanten, zoals die met landelijke voorzieningen.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-09-24T10:16:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.