Dimensys mikt met vers kapitaal op Duitstalige markt

SAP-dienstverlener ontvangt investering van Holland Capital

Dit artikel delen:
Investering

De Bossche SAP-partner Dimensys krijgt een kapitaalinjectie van participatiemaatschappij Holland Capital. Het geld is bedoeld voor uitbreiding naar Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. De partijen maken niet bekend hoe groot de investering is.

Dimensys levert gespecialiseerde SAP-diensten aan organisaties actief in de bouwnijverheid, infrastructuur en maakindustrie. Onder meer ASML, ProRail, Infrabel en Heijmans zijn klant. Zij gebruiken de diensten onder meer voor asset management en product lifecycle management. Hierdoor kunnen zij hun projecten en bedrijfsmiddelen (assets) beter inzetten en in de gaten houden.

Volgens investeerder Holland Capital is de dienstverlener goed gepositioneerd om kapitaalintensieve bedrijven te ondersteunen bij hun digitalisering. De verwachting is dat in de markt steeds meer vraag komt naar S/4Hana, de standaard SAP-oplossing voor enterprise resource planning (erp) in grootzakelijke organisaties.

Uitbreiding

Met het verse kapitaal zou het mogelijk worden om de activiteiten van Dimensys uit te breiden, zowel in de Benelux als in de Duitstalige DACH-regio (Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland). Overnames worden niet uitgesloten. Dimensys-directeur Alexander de Haas noemt het schaalvergroting: ‘We kunnen de komende jaren verder groeien, zowel nationaal als internationaal.’

Dimensys is onder meer SAP Gold Partner en Microsoft Gold Partner. De dienstverlener biedt SAP-dienstverlening aan vanuit de vestigingen in Den Bosch en Antwerpen (België). In het Belgische Geel heeft het ook nog een kantoor van waaruit het manufacturing execution system aanbiedt.

Holland Capital investeert al veertig jaar in mkb-ondernemingen. Het zijn voornamelijk bedrijven in de ict of in de gezondheidszorg waarin de Amsterdamse participatiemaatschappij investeert. Onder meer Wortell, Yenlo, Valori en Eshgro hebben Holland Capital als participant.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-01-15T15:35:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.