Vanenburg verkoopt Educator aan Breens

Dit artikel delen:

Vanenburg, de investeringsgroep van de familie Jan Baan uit Putten, heeft softwareontwikkelaar Educator verkocht aan Breens Network. Deze dochter paste niet goed bij Vanenburgs hoofdactiviteit bedrijfssoftware en dan met name erp-optimalisaties.

Baan startte Educator vijftien  jaar geleden vanuit de visie ‘een leven lang leren'. Dit leidde tot een breed aanbod van geïntegreerde digitale oplossingen. Behalve in de onderwijsmarkt heeft het softwarebedrijf ook klanten in de zorgsector en bij de decentrale overheid.

Volgens Paul Baan, topman van Vanenburg, is een marktleidend softwareplatform opgebouwd met een student informatie systeem (sis)-oplossing voor het onderwijs. Hij verwacht dat Educator na toetreding tot Breens Network snel groeit. Jan Jaap Kanis, directeur van Educator: ‘Samen kunnen we onze positie op de markt voor een digitale werk- en leeromgeving verder verstevigen.’  

Breens Network uit Amsterdam dat voorheen Kofschip Groep heette, richt zich op EdTech. Doel is onderwijsinstellingen te ontzorgen bij hun digitale transformatie. Merken zijn SLBdiensten, IT-Workz, Slim.nl, MBOwebshop.nl, Slimindeklas.nl en Breens.nl. Baas is de voormalige ceo van de Telegraaf Media Groep (TMG), Geert-Jan van der Snoek. De overname van Educator versterkt volgens hem de digitale werk- en leeromgeving van Breens.  

Jan Baan, voorzitter van Vanenburg Group, is oprichter van Baan Company en Cordys. Hij is investeerder in TopTier en WebEx. Inmiddels voeren de broers Paul, Ardjan en Bernhard, als de tweede generatie, de operationele leiding over het concern. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-01-19T10:57:00.000Z Alfred Monterie
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.