BPSolutions en HPE voeren SAP Hana in bij fiscus

Dit artikel delen:
Belastingdienst

De Belastingdienst heeft de Europese aanbesteding voor een nieuwe SAP-infrastructuur gegund aan BPSolutions met HPE als onderaannemer. Daarbij migreert de fiscus de huidige SAP-omgeving, die draait op het IBM AIX-platform in combinatie met een Oracle-database, naar een SAP Hana-database in combinatie met een Linux-platform. Het contract heeft een looptijd van vijf jaar.

BPSolutions vervangt de huidige SAP-infrastructuur bij de Belastingdienst door een nieuwe SAP- gecertificeerde oplossing die in eerste instantie geschikt is voor de Hana-database en later voor S/4 Hana-applicatie-omgeving. De fiscus neemt deze oplossing af als 'managed service' die wordt geplaatst in het twin-datacenter van de fiscus in Apeldoorn. De it-dienstverlener is verantwoordelijk voor de ‘stack’ tot en met het infrastructuurbeheer.

Tevens levert BPSolutions additionele diensten zoals ondersteuning bij de migratie, bijdrage aan een disaster recovery-test, het daadwerkelijk installeren in de productieomgeving van SAP (deployment), het optimaliseren van het gebruik van de infrastructuur, het ontwikkelen van nieuwe koppelingen, opleidingen en on-site-support.

HP Enterprise treedt in het vernieuwingstraject op als onderaannemer en levert server-, netwerk- en opslagtechnologie. Daarnaast gebruikt BBPolutions bij de migratie producten van VMware, Suse (Enterprise Linux voor SAP Hana) en Rubrik. 

Verhuizing

BPSolutions is eerder deze maand verhuisd van Driebergen-Rijsenburg naar Utrecht, naar het bedrijventerrein Secoya aan de Papendorpseweg. In 2001 was BPSolutions voor het eerst gevestigd in Veenendaal als spin-off van B+P Computer Systems. Sinds 2004 hield de it-dienstverlener kantoor op Landgoed Overhorst in Driebergen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Klinkt als appeltje, eitje......

#NOT

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij Belastingdienst

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-01-25T16:14:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.