Servicemanagement-expert Axios in handen van IFS

Dit artikel delen:
Partners handen boks

IFS, de Zweedse leverancier van enterprise resource planning (erp)-software, neemt Axios Systems uit Edinburgh over. Dit is een ervaren Schotse leverancier van software voor it-servicemanagement en it-assetmanagement, bekend van het product Assyst. IFS noemt de aankoop een belangrijke versterking van zijn servicemanagementportfolio.

Axios is gespecialiseerd in it-servicemanagement (itsm) en it-operatiemanagement (itom). De Assyst-suite ondersteunt de ITIL best practices. De afgelopen jaren investeerde IFS in verschillende servicemanagement-activiteiten, onder meer via de acquisities van Astea, WorkWave, Mplsystems en Field Service Management. Met de overname van Axios Systems verdiept IFS dit portfolio met itsm- en itom-functionaliteiten. Die helpen bedrijven het ontwerp en de automatisering van bedrijfsprocessen en werkstromen te verbeteren.

Axios is in 1988 opgericht door het echtpaar Tasos en Ailsa Symeonides; Tasos emigreerde als kind van  Cyprus naar Schotland. In 1993 staken ze met hun servicebeheerproduct het Kanaal over om eerst een contract binnen te slepen bij de Europese Commissie in Brussel en later in Nederland bij de Rabobank. Ook de provincie Utrecht hapte toe. Inmiddels is Axios Systems internationaal actief met ook een kantoor in de buurt van Washington DC. Bekende klantnamen zijn Aviva, KPMG, FedEx en de Schotse overheid.

IFS Cloud

De erp-leverancier lanceerde eerder deze maand de IFS Cloud, een cloud-omgeving waarbinnen alle producten van IFS met elkaar zijn te verbinden. Het gaat dan om de software voor erp, klantrelatiebeheer, personeelszaken, assetmanagement en buitendienstmanagement. Het platform biedt een gemeenschappelijke gebruikerservaring en gegevensmodel en consistent ondersteuningsaanbod.

De IFS Cloud is zo ontworpen dat voor klanten het aanschaffen, implementeren en updaten van bedrijfssoftware eenvoudiger wordt, belooft de leverancier. IFS brengt tweejaarlijkse releases van functies uit, waardoor klanten de keuze hebben om naar de nieuwste versie over te stappen als hun bedrijf er klaar voor is.

Met betrekking tot Axios Systems kunnen klanten de servicemanagementsoftware van dit bedrijf blijven gebruiken of aanschaffen als best-of-breed oplossing. Daarnaast is het mogelijk functionaliteit van het Asyst-oplossing te integreren met andere functies van de IFS Cloud.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Als oud-medewerker kan ik melden dat Tasos en Ailsa geen broer en zus zijn / waren, maar een echtpaar. Tasos komt uit Cyprus en Ailsa is een Schotse.

Dank voor de correctie. Is aangepast.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-03-24T11:55:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.