Investeerders kopen Nederlandse low-coder Thinkwise

Geld groei financieel

Thinkwise verkoopt een meerderheid van de aandelen aan De Hoge Dennen Capital en Arches Capital. De aanbieder van het gelijknamige low-code ontwikkelplatform wil met het extra kapitaal internationaal versneld groeien, onder andere in Duitsland en de Verenigde Staten. Het hoofdkantoor is gevestigd in Apeldoorn en er werken honderdvijftig medewerkers.

Thinkwise is opgericht in 2002 door Robert van der Linden en Victor Klaren met de filosofie om software op een zodanig andere manier te realiseren dat je het legacyprobleem voorgoed oplost. Dit geldt ook voor eindapplicaties die met het Thinkwise Platform gebouwd worden. Dit is onder meer gedaan door te kiezen voor een modelgedreven manier en de business logica los te koppelen van de technologie.

Het bedrijf claimt dat in tegenstelling tot andere low-code providers het ontwikkelplatform klanten in staat stelt complexe legacysystemen volledig te vervangen inclusief de randapplicaties.

Aan boord blijven

Hoewel de meerderheid van de aandelen nu in handen komen van de investeerders De Hoge Dennen Capital en Arches Capital blijven de oprichters en het huidig management aan boord. De financiële gegevens van de deal zijn niet openbaar gemaakt. ABN Amro was de adviseur van Thinkwise bij dit verkoopproces.

De Hoge Dennen Capital is de investeringsmaatschappij van de familie De Rijcke. De familie was meerdere generaties lang eigenaar van de kruideniersketen Groenwoudt en de drogisterijketen Kruidvat. Beide bedrijven werden begin deze eeuw met succes verkocht en de opbrengst is voor een deel gestoken in het investeringsfonds. Dat richt zich op investeringen in middelgrote bedrijven met een omzet tussen twintig en honderdvijftig miljoen euro.

Arches Capital is een groep business angels die investeert in startende en scale-up bedrijven met groeipotentieel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik heb ervaring met dit platform: geen legacy is marketing onzin, dat kan ik niet lezen zonder jeuk te krijgen vandaar deze reactie. Legacy is grotendeels wat je er zelf van maakt, net als met alle software. Ook in Thinkwise kun je 10x dezelfde logica (of nét even anders) op verschillende plekken verstoppen (triggers, stored procedures, views, tasks etc.). De claim 'inclusief de randapplicaties' is op zich waar, maar maatwerk leent zich daar aanzienlijk beter voor. Zolang je niet te veel eisen stelt en je proces recht-toe recht aan is, kan dit inderdaad heel handig zijn.

Hopelijk heeft deze overname geen negatief effect voor alle klanten die hun processen aan een externe partij hebben toevertrouwd.

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-04-01T18:08:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.