Ctac zet in eerste kwartaal goede reeks door

Dit artikel delen:
Geld groei financieel

Na het boekjaar 2020 met groeiende omzet- en winstcijfers te hebben afgesloten, trekt Ctac de positieve lijn door in het eerste kwartaal van dit jaar. De omzet steeg met 20,5 procent naar 26,4 miljoen euro en de winst verdubbelde ruimschoots naar een miljoen euro. 'We zijn dit jaar goed van start gegaan', concludeert topman Henny Hilgerdenaar van de Bossche it-dienstverlener.

De forse omzetgroei is voor een deel (7,1 procent) toe te wijzen aan de overname van Oliver IT, een specialist in integratie en softwareontwikkeling, eind vorig jaar. De autonome groei (13,4 procent) werd met name gedreven door een sterkere bijdrage van de tak Detachering en Projecten, met meer vraag naar SAP/S4 Hana-oplossingen

Belangrijke winstdrijvers in het eerste kwartaal waren de toegenomen productiviteit, een strikte kostenbeheersing en een betere beheersing van de projectresultaten. 

Volgens directeur Hilgerdenaar investeert het bedrijf in zijn sectorspecifieke software-as-a-service-oplossingen voor de detailhandel en de onroerendgoedsector. Dat begint zich uit te betalen.

Bij Ctac werken 445 man. Naast het hoofdkantoor in Den Bosch is er een Belgische vestiging in Wommelgem.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-04-28T11:57:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.