Duits Personio opent Benelux-kantoor in Amsterdam

Dit artikel delen:

De Duitse human resources (hr)-specialist Personio opent een Benelux-kantoor in Amsterdam. Hiermee zet het bedrijf uit München een stap in de realisatie van zijn Europese groeiambities. Het nieuwe kantoor is vooral gericht op verkoopactiviteiten.

Personio, opgericht in 2015, helpt mkb’ers bij het digitaliseren en automatiseren van hr-processen. Waar de meeste hr-spelers specifieke processen op het vlak van personeelszaken voor grote organisaties stroomlijnen, biedt Personio naar eigen zeggen een complete oplossing voor het midden- en kleinbedrijven. Concurrenten zijn onder meer Afas Software en Daywize.

Het Duitse bedrijf haalde recent tijdens een Series D-financieringsronde 104 miljoen euro op. Met dit geld opent het nu onder meer een Benelux-kantoor in Amsterdam. Een markt waar Personio-ceo Hanno Renner veel groeikansen ziet: ‘Nederland beschikt over een veel midden- en kleinbedrijven en Amsterdam is het zakelijke hart van de Benelux-regio. Met onze vestiging zijn we dichter bij bestaande en nieuwe Benelux-klanten. Ook is het makkelijker om lokaal talent aan te trekken.’

Het Benelux-kantoor staat onder leiding van Lars Boom. Hij richt zich met zijn team van drie medewerkers in eerste instantie op de verkoopactiviteiten in de regio. Het medewerkersaantal moet  tegen het eind van het jaar zijn verdubbeld, waarbij de focus ligt op salesprofielen. 

Personio claimt 3.500 klanten in heel Europa te bedienen. Van de zestig Benelux-klanten, is driekwart gevestigd in Nederland. Zo rekent het bedrijf SkyTeam, GoSpooky, Channable, Skinvision en Lepaya tot zijn klantenbestand. De scale-up heeft ruim zevenhonderd medewerkers en wil dat aantal eind dit jaar laten groeien tot duizend.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-04-28T16:41:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.