ITvisors zet eerste 'Rise with SAP'-klant in cloud

Dit artikel delen:

ITvisors uit Vianen heeft fabrikant M&G Group naar de cloud gebracht, ondersteund door ’Rise with SAP’. Dit programma van het Duitse erp-softwareconcern is begin 2021 gelanceerd om klanten te helpen bij hun overgang naar de moderne enterprise resource planning (erp)-omgeving S/4 Hana in de SAP-cloud. ITvisors claimt dat M&G de eerste gebruiker van 'Rise with SAP' in Nederland is.

M&G Group fabriceert rookgasafvoer- en ventilatiesystemen. Met ruim zeshonderd medewerkers produceert de onderneming met een hoofdkantoor in Assen zijn systemen in nauwe samenwerking met bekende ketel- en ventilatiefabrikanten. De bedrijfsvoering binnen de onderneming is gebaseerd op software van SAP. 

De fabrikant besloot begin 2021 om het oude SAP ECC-systeem, waarvan de ondersteuning op korte termijn afloopt, in één keer te migreren naar ’Rise with SAP’. Dit is een ’SAP uit de muur’-oplossing die verschillende toepassingen en diensten combineert en daarmee klanten helpt om hun digitale transformatie te versnellen. Deze aanpak resulteerde in een succesvolle migratie naar de SAP S/4Hana Private Cloud Edition in juli 2021. Dat geldt voor alle M&G-vestigingen in Nederland, Italië, Turkije, België en Frankrijk.

Verder ondersteunen

De overgang vond plaats onder begeleiding van ITvisors en in samenwerking met migratie-experts van Xperi en SAP. ITvisors gaat M&G verder ondersteunen in het opniew inrichten van een aantal kernprocessen met behulp van S/4Hana-'best practices'. Daarbij is het doel afscheid te nemen van allerlei maatwerk.

Daarnaast gaat de producent SAP Fiori-apps (user experience software) gebruiken en komen er nieuwe 'intelligente' rapportages. Dit alles vormt ook uitgangspunt bij het automatiseren van de processen van een nieuwe fabriek in Assen, bedoeld voor centraliseren van alle Nederlandse productie- en distributieactiviteiten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-07-22T11:55:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.