Visma klaar voor groeispurt

Investering

Visma heeft er drie nieuwe investeerders en extra kapitaal bij. De Noorse leverancier van bedrijfssoftware, die Nederland als zijn belangrijkste markt beschouwt, gebruikt het geld voor verdere groei. Gezien de acquisitiedrift van de afgelopen jaren, komt dit waarschijnlijk neer op meer overnames. Sinds kort investeert Visma ook in België.

Visma had al relatief veel aandeelhouders en daar komen nu dus nog drie bij: de Noorse institutionele beleggers Aeternum Capital en Vind, en ook het Noorse overheidspensioenfonds Folketrygdfondet. Daarnaast neemt de reeds bestaande aandeelhouder GIC uit Singapore een groter belang in het softwarebedrijf.

Huidig aandeelhouder Hg uit Londen behoudt zijn meerderheidsbelang in Visma. De overige aandeelhouders zijn CPPIB, General Atlantic, TPG, Warburg Pincus en het management. Tezamen waarderen de aandeelhouders het bedrijf op zestien miljard euro. Vorig jaar, na de investering van TPG en Warburg Pincus, bedroeg deze waarde nog zo'n tien miljard euro.

Waardevol

De kernstrategie van het bedrijf blijft ongewijzigd: de ontwikkeling, implementatie en ondersteuning van cloudsoftware en dienstverlening daaromheen. Volgens John Reynders, die de activiteiten van Visma in de Benelux leidt, dragen de aandeelhouders bij aan de bedrijfsvoering. 'We krijgen al een tijd ondersteuning van goed geïnformeerde investeerders. Die zijn waardevol voor onze ontwikkeling geweest.'

Visma is de afgelopen jaren enorm gegroeid, waarbij voornamelijk in Nederland veel overnames plaatsvonden. Het is te verwachten dat met het verse kapitaal nieuwe acquisities worden bekostigd. De Visma-familie in de Benelux bestaat uit meer dan 25 bedrijven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-09-10T10:16:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.