Transfer Solutions stapt in Duitse Agentbase

Dit artikel delen:
Duitsland

Transfer Solutions uit Leerdam gaat samen met het Duitse Agentbase it-oplossingen verkopen op basis van het low-code platform van OutSystems. Voor de Duitse markt, die nog veel groeimogelijkheden biedt, is een vergaande strategische samenwerking aangegaan.

De Nederlandse it-dienstverlener zal financieel deelnemen in het bedrijf uit Paderborn. Naast  kennis worden ook middelen ingebracht. Niet bekend is gemaakt hoeveel Transfer Solutions in Agentbase steekt. Van een overname is echter geen sprake.

Duitsland geen koploper

"Het Duitse midden- en kleinbedrijf staat als vrij conservatief bekend"

Beide bedrijven willen hun kerncompetenties op gebied van low-code development bundelen. Ze gaan samen it-diensten aanbieden voor de gehele levenscyclus van zakelijke it-oplossingen: van concept tot implementatie. Doel is gezamenlijk de snel groeiende Duitstalige OutSystems-markt optimaal te bedienen. Hun ambitie is daar de grootste partner van OutSystems te worden.

Duitsland behoort bij de low-code software-ontwikkeling bepaald niet tot de koplopers. Met name het Duitse midden- en kleinbedrijf, waarop de economie in belangrijke mate draait, staat als vrij conservatief bekend. Ook de digitalisering is bij onze oosterburen minder ver gevorderd. Bovendien loopt de digitale infrastructuur achter. Grote delen van Duitsland missen snelle breedbandverbindingen. De nieuw te vormen regeringscoalitie zal daar zeker iets aan moeten doen. Verder kampt Duitsland net als Nederland met een chronisch gebrek aan it’ers. Low-code software maakt het mogelijk ook minder ervaren krachten bij de ontwikkeling van applicaties in te schakelen.

Goede match

Volgens Albert Leenders, cto van Transfer Solutions, heeft de markt behoefte aan hoogwaardige low-code oplossingen. Ervaren dienstverleners zoals de combinatie van zijn bedrijf met Agentbase kunnen die software leveren. De nauwe samenwerking tussen Agentbase en Transfer Solutions gaat verder dan technologie. Beide bedrijven geloven in de menselijke component in it. Andreas Forth, coo van Agentbase, ziet ook qua bedrijfscultuur een goede match.

Grootste concurrenten voor OutSystems zijn Siemens-dochter Mendix, Microsoft en ServiceNow. Mendix heeft volgens Gartner de beste visie, maar qua executiekracht ligt OutSystems nog een neuslengte voor op het Rotterdamse bedrijf. Gartner mist bij OutSystems een duidelijke focus op branches of verticale markten. Partners zoals Transfer Solutions en Agentbase nemen die rol over.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-10-01T15:48:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.