KPN zet zijn Oracle-applicaties in de cloud

Dit artikel delen:

KPN heeft met Oracle een nieuw contract gesloten waarbij het Oracle Fusion Cloud-applicaties gaat inzetten voor zijn financiën, voorraadketenbeheer en personeelszaken. Deloitte en de Oracle Consulting-tak implementeren het nieuwe cloudplatform. Sinds 2017 is Oracle het enterprise resource planning (erp)-platform van KPN.

Door het geïntegreerde cloudplatform van Oracle te gebruiken in plaats van de on-premise applicaties verwacht KPN zijn bedrijfsvoering verder te kunnen stroomlijnen en zo de operationele kosten te verlagen.

In 2017 migreerde KPN diverse in omloop zijnde erp-omgevingen waaronder twee grote SAP- omgevingen voor de zakelijke dienstverlening (ordering, inkoop, logistiek, facturatie, accounting, tijdschrijven), naar Oracle. Voor personeelszaken gebruikte KPN een andere software-oplossing; die wordt nu ook overgezet naar het Oracle-platform maar dan in de cloud. Ook draait er in de supply chain nog een legacy-oplossing van een andere leverancier die wordt vervangen door de Oracle-cloudoplossing. 

De laatste paar jaar heeft KPN heeft zijn activiteiten uitgebreid met digitale diensten. De huidige erp-omgeving kende voor de ondersteuning daarvan zijn beperkingen, onder andere bij het snel naar de markt  brengen van nieuwe diensten en het opschalen ervan. KPN heeft wel naar andere erp-en hr-cloudopties gekeken (SAP, Workday, Microsoft) maar is toch bij Oracle gebleven.

De nieuwe Oracle-omgeving bestaat uit Oracle Fusion Cloud Enterprise Resource Planning, Oracle Fusion Cloud Supply Chain Management & Manufacturing en Oracle Fusion Cloud Human Capital Management.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-10-13T11:55:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.