Directeur Henny Hilgerdenaar stapt op bij Ctac

Dit artikel delen:
Henny Hilgerdenaar

Henny Hilgerdenaar

Henny Hilgerdenaar (1960) legt zijn functie als algemeen directeur van Ctac neer en treedt terug als statutair bestuurder. Zijn officiële vertrek is 1 november aanstaande maar financieel directeur Pieter-Paul Saasen neemt nu al zijn taken waar tot er een opvolger is geregeld. Het opstappen van Hilgerdenaar zou in goed overleg met de raad van commissarissen zijn overeengekomen.

Volgens een verklaring van Ctac heeft de it-dienstverlener uit Den Bosch eerder dit jaar een nieuwe strategie bepaald. De raad van commissarissen (rvc) en Hilgerdenaar achten dit een passend moment om die door een nieuwe directeur te laten uitvoeren. De vertrekkend directeur trad in 1994 in dienst bij Ctac als één van de eerste werknemers en leidde het bedrijf de afgelopen tien jaar.

Of zijn vertrek te maken heeft met de weinig overtuigende groeicijfers van de afgelopen jaren is niet duidelijk. Ctac had naar eigen zeggen last van een terughoudende markt, staakte de activiteiten in Frankrijk, vocht een juridisch geschil met Leaseweb uit vanwege een mislukte SAP-implementatie en verkocht zijn Microsoft-Dynamics-activiteiten. De laatste paar kwartalen wist het bedrijf wel weer te groeien, al viel op dat Ctac nog weinig opbrengsten wist te halen uit de overstap van klanten naar de cloud. Die blijken daar vooralsnog wat terughoudend hierin. Wel wist het bedrijf te profiteren van de investeringen in de software-as-a-service-oplossingen voor de detailhandel en de onroerendgoedsector.

Werknemer van het eerste uur

Lees ook

Hilgerdenaar was in zijn beginjaren bij Ctac verantwoordelijk voor  de 'sales & delivery'. Drie jaar na de beursgang van 1998 werd hij benoemd tot bestuursvoorzitter. Onder zijn leiding groeide Ctac uit van een specialist op het gebied van enterprise resource planning (erp)-software tot een meer generieke it-dienstverlener. In 2020 draaide het Bossche bedrijf met ruim vierhonderd medewerkers een omzet van zo’n 87 miljoen euro. De afgelopen tijd nam het verandermanager Purple Square, systeemintegrator Oliver IT en strategisch it-partner Digimij over. Ctac is ook in België actief en houdt daar kantoor in Wommelgem.

De rvc meldt in een reactie Hilgerdenaar zeer erkentelijk te zijn 'voor zijn grote bijdrage en betrokkenheid bij de ontwikkelingen van de onderneming'. Volgens president-commissaris Harry Hendriks heeft hij het bedrijf gebracht tot waar het nu is: 'een toonaangevend it-dienstverlener voor middelgrote ondernemingen in Nederland'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-10-19T19:17:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.