Chris Ouwinga (ex-Unit4) stapt in bij Hyarchis

Dit artikel delen:

Hyarchis heeft nieuwe investeerders aangetrokken om de geplande groei te versnellen. Vanaf 1 november is de fintech uit Eindhoven eigendom van zes softwareondernemers die de productsuite verder uitbouwen om internationaal te kunnen groeien. Onder het zestal bevindt zich Chris Ouwinga, medeoprichter Unit4 die daar in 2013 als topman vertrok.

Hyarchis bestaat al sinds 1985, toen nog onder de naam VDD IQware (opgericht door André van der Doelen) en leverde het zelf het op Microsoft.Net-technologie ontwikkelde enterprise content management (ecm)-systeem Hyarchis.net. In 2013 veranderde het bedrijf zijn naam in Hyarchis.

De ecm-oplossingen werden in diverse sectoren gebruikt, maar Hyarchis maakte naam als hofleverancier van het financiële wezen. Het bedrijf bedient deze sector in de volle breedte, van grootbanken tot accountants en van hypotheekverstrekkers tot pensioenfondsen. Dit doet het niet alleen in Nederland, maar ook in België en Duitsland.

Kunstmatige intelligentie

In de laatste jaren heeft Hyarchis onder leiding een koerswijziging ingezet. Het bedrijf past kunstmatige intelligentie toe in zijn software om financiële instellingen ook te ondersteunen op het vlak van governance en regelgeving  (regulatory compliance). Hyarchis opereert niet alleen vanuit Nederland, maar heeft ook een kantoor met softwareontwikkelaars in Litouwen.

Met de nieuwe investeerders aan boord wil Hyarchis in versneld tempo de bestaande productsuite uitbouwen om zo onder meer internationaal te kunnen groeien. Een speerpunt in deze internationalisering is de toenemende Europese regeldruk in de financiële sector. Om deze ambitie waar te maken en de plannen financieel te ondersteunen zijn zes investeerders aangetrokken. Zij hebben gezamenlijk een meerderheidsbelang.

Investeerders

Onder hen Chris Ouwinga, de medeoprichter en latere topman van Unit 4. Hij vertrok eind 2013 als algemeen directeur (al is hij nog steeds non-executive director in de toezichtsraad van dit softwarebedrijf). Ouwinga bleef actief in de wereld van de financiële software en richtte eind 2019 Dias Software op, samen met Fred Lingg (mede-directeur Aplaza en ex-Unit4) en Jelke Jansen, Ruud van der Kruk, en Ynze Sipkema, grondleggers van Fiscaal Gemak. Dit laatste trio is ook nu ook mede-eigenaar van Hyarchis geworden.

De andere twee aandeelhouders zijn oprichter Andre van der Doelen, die een substantieel minderheidsbelang behoudt, en de nieuw aangestelde directeur Adriaan Hoogduijn, die tot voor kort de operationeel directeur bij Hyarchis was.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-11-03T11:55:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.