Investeerder Bregal neemt erp-leverancier Isah over

Dit artikel delen:

Isah Software Group, een leverancier van enterprise resource planning (erp)-software voor de maakindustrie, komt in handen van het Duitse familie-investeringsbedrijf Bregal Unternehmerkapital. Medeoprichter Paul van Abeelen van Isah geeft het directeursstokje door aan de huidige verkoopdirecteur Frank Groot. Van Abeelen blijft als strategisch adviseur betrokken bij het Tilburgse bedrijf.

Paul van Abeelen en het huidige managementteam blijven medeaandeelhouders van het bedrijf. Met de ondersteuning van Bregal als meerderheidspartner wil Isah de groei in de Nederlandse thuismarkt versnellen maar ook groeien in het buitenland, in eerste instantie in de Duitstalige regio. Daarvoor zal het team worden uitgebreid en wordt er geld gestoken in de doorontwikkeling van de technologie. De transactie wordt naar verwachting begin 2022 afgerond. Bij Isah, opgericht in 1987 door Paul van Abeelen en Ludo Hessels, werken zo'n honderd mensen.

Bregal, onderdeel van het Zwitserse Cofra, een internationale holdingmaatschappij van de familie Brenninkmeijer (C&A), heeft al een aantal it-bedrijven in zijn portefeuille zoals het Nederlandse Anywhere365 en - op erp-gebied - het Zweedse Iptor (logistieke sector) en het Duitse ProAlpha dat  met zijn bedrijfssoftware actief is voor de discrete-productiesector. Bregal zal de sectorexpertise in aangrenzende bedrijfssoftwaresegmenten inbrengen in de samenwerking met Isah.

Op herhaling

Het is overigens de tweede keer dat Isah wordt verkocht. Unit4 nam in 1998 eerst een belang van 30 procent in het bedrijf om het een jaar later uit te breiden naar de volle 100 procent. Belangrijkste reden toen: de productieprocessen-software sloot goed aan bij de administratieve en logistieke software van Unit 4. Drie jaar later bleek het echter verstandiger dat de beide bedrijven weer ieder hun eigen weg gingen en deed Van Abeelen een management buy-out.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-11-24T15:12:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.