BB Capital verkoopt Kidskonnect door aan Five Arrows

Dit artikel delen:

Kidskonnect, de Nederlandse leverancier van software voor de kinderopvangbranche, is doorverkocht aan een nieuwe investeerder, Five Arrows Growth Capital. Dat betekent een exit van BB Capital Investmens, de Haagse kapitaalverschaffer die sinds 2018 in het bedrijf zat en de financiering van diverse overnames ondersteunde, en co-investeerder Vortex Capital.

Onder de paraplu van BB Capital en Vortex Capital is de omzet van Kidskonnect gegroeid van drie miljoen euro in 2018 naar twintig miljoen in 2021. Er werken ruim 150 man bij de softwaregroep.

BB Capital nam in 2018 een meerderheidsbelang in kinderopvangsoftwareleverancier Flexkids en kocht een jaar later de branchegenoten Konnect, HHBrainware en Techsoft. Onder de vlag van de Kidskonnect Groep kwamen daar in 2020 Kidsvision en in 2021 DoenKids, Portabase, Social Schools en Rosa bij, eveneens Nederlandse softwarebedrijven in de kinderopvangbranche. In 2019 trad Vortex Capital toe als mede-investeerder.

Nieuwe eigenaar

Afgelopen augustus volgde de acquisitie van Deona, een Belgische leverancier van software voor de administratie, oudercommunicatie en planning van kinderdagverblijven, gastouders en buitenschoolse opvang in Vlaanderen. Het betekende de eerste transactie over de grens in de nieuwe ambitie om ook een Europese positie op te bouwen in de kinderopvangmarkt.

Voor BB Capital een goed moment om het investeringsstokje over te dragen aan een nieuwe kapitaalverschaffer: Five Arrows Growth Capital, een onderdeel van het Frans-Engelse Rothschild & Co. Die zal het bedrijf, waarvan Peter Baars de directeur is, verder steunen in het versterken van de positie in de Benelux en andere Europese markten. Baird was bij deze transactie de financiële adviseur van BB Capital en KidsKonnect.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-12-30T12:18:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.