Software-omzet IFS groeit in 2021 met 22 procent

Dit artikel delen:
stijging

IFS, de Zweedse leverancier van enterprise resource planning (erp)-software, zag vorig jaar zijn software-omzet met 22 procent groeien tot 4,9 miljard Zweedse kroon (ongeveer 470 miljoen euro), goed voor zo'n 73 procent van de totale omzet. Die nam in 2021 met 14 procent toe tot 6,8 miljard Zweedse kroon, een slordige 650 miljoen euro.

De terugkerende inkomsten voor boekjaar 2021 bedroegen 4,1 miljard Zweedse kroon (plusminus 390 miljoen euro), een stijging van 30 procent ten opzichte van 2020. De omzet uit de cloud-activiteiten steeg in 2021 vorig jaar met maar liefst 105 procent tegenover het jaar daarvoor. Inmiddels is dat goed voor circa een derde van de software-omzet.

Topman Darren Roos toont zich trots dat ondanks een matig herstel van de economie in het tweede pandemiejaar, IFS voor de vierde opeenvolgende keer zijn jaaromzet met dubbele cijfers zag groeien. Naast een forse stijging van de cloud-inkomsten zag het erp-softwarebedrijf de vraag naar zijn servicemanagement-oplossingen met 76 procent flink toenemen.

Service

IFS zet hier ook vol op in, onder andere met de overname in maart vorig jaar van Axios Systems, een Schotse leverancier van software voor it-servicemanagement en it-assetmanagement. Sindsdien heeft het de abonnementsboekingen voor het Axios-product Assyst met 236 procent weten te verhogen ten opzichte van dezelfde periode in 2020.

Vorig jaar juli kocht IFS nog het Amerikaanse Customerville, dat software levert waarmee bedrijven voortdurend feedback van hun klanten verzamelen. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-01-26T12:18:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.