Coca-Cola kiest software van Elfsquad Drachten

Dit artikel delen:

Coca-Cola gaat software van Elfsquad gebruiken. Dit bedrijf uit het Friese Drachten levert software waarmee klanten van de softdrankgigant de juiste koelapparaten kunnen samenstellen. Elfsquad maakt zogeheten cpq-software, waarmee met name bedrijven in de maakindustrie complexe producten configureren, de kosten berekenen en offertes uitbrengen.

De cpq-software van Elfsquad stelt Coca-Cola in staat zijn gebruikers de ideale koeler voor zijn of haar situatie, continent en regio aan te bieden. Ze worden daarbij stap voor stap door het configuratieproces geleid. De software werd twee maanden getest, voordat de Amerikanen hun definitieve keuze voor de Drachtster tool bekendmaakten. Inmiddels bekijkt Coca-Cola of de software ook elders in de organisatie kan worden ingezet.

Tijdverlies en fouten

"Ik had nooit durven dromen dat we zo hard zouden groeien"

Elfsquad CPQ is gebaseerd op artificiële intelligentie, draait in de cloud en biedt de mogelijkheid te integreren met marketing-, verkoop- en operationsteams. Het idee achter de tool is dat in het proces voorafgaand aan de productie geen onnodige tijdverlies en fouten optreden. Zeker bij complexe klantwensen liggen deze risico's op de loer.

Het softwarebedrijf uit Drachten werd opgericht in 2015 door Jan Brolsma. Zeker in de afgelopen paar jaar maakte de onderneming een flinke groei door. Jaarlijks groeide de omzet 150 procent en verdubbelde het aantal medewerkers. Inmiddels werken er bijna twintig mensen. 'Ik had nooit durven dromen dat we zo hard zouden groeien', vertelt Brolsma. 'De mensen die bij ons werken, hebben ook echt dezelfde visie en werken keihard met en voor elkaar.'

Onder de klanten van Elfsquad bevinden zich grote namen zoals Damen Shipyards, landbouwmachinebouwer Dewulf en leverancier van autonome transportvoertuigen Kumatech.

Cpq staat voor configure, price, quote (configureren, beprijzen en offreren).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-02-11T17:05:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.