Aareon breidt belang in verhuurexpert Osre uit

Dit artikel delen:

Aareon heeft een meerderheidsbelang in Osre verworven. De woningbouw- en vastgoedautomatiseerder is sinds 2019 aandeelhouder en heeft zijn belang van 19 procent nu uitgebreid tot net iets meer dan de helft. Het Amsterdamse Osre biedt software om vastgoedtransacties te ondersteunen.

Aareon stapte in 2019 in bij Osre om zijn positie op de commerciële vastgoedmarkt te versterken. De strategische samenwerking bevalt het bedrijf dusdanig goed dat besloten is Osre over te nemen. Het bestaande management blijft aan het roer staan.  

Het in 2012 opgerichte Osre (vijftien werknemers) biedt een software-as-a-service (saas)-oplossing die het vastgoedtransactieproces automatiseert in segmenten van de woning- en commercieel vastgoedmarkt, met de nadruk op de eerste verhuur: van adverteren en onboarding van huurders tot het matchen van verhuurders- of huurderprofielen en het ondertekenen van contracten.

De software van Osre is geïntegreerd met Rems en Rems 365, de enterprise resource planning (erp)-software van Aareon voor de commerciële vastgoedmarkt (in huis gehaald na de overname van Kalshoven in 2017). Ook wordt het product gekoppeld aan Tobias 365, de erp-oplossing van Aareon voor de sociale woningbouw.   

Aareon Nederland (330 medewerkers) uit Emmen maakt onderdeel uit van de Duitse Aareon Groep, de leverancier van software voor vastgoedbedrijven (commercieel en sociaal) en bijbehorende uitbesteding- en adviesdiensten. Aareon maakt zelf weer deel uit van de Duitse vastgoedbank Aareal.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-03-24T11:29:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.