'Kwartet!' voor Main Capital in Duitsland

Dit artikel delen:

Main Capital heeft maar liefst vier Duitse softwarebedrijven overgenomen: Nissen & Velten, Texdata, Aruba BI en Litreca. Dit kwartet uit de deelstaat Baden-Württemberg gaat verder onder de vlag van een nieuwe softwaregroep onder de paraplunaam Enventa.

Nissen & Velten uit Stockach levert enterprise resource planning (erp)-software voor groothandelsmarkten voor technische, stalen, sanitaire en bouwmaterialen en elektrische producten.  Na drieëndertig jaar aan het roer te hebben gestaan hebben de oprichters Jörg Nissen en Günter Velten het bedrijf verkocht aan Main Capital. De Nederlandse investeringsmaatschappij smeedt Nissen & Velten samen met Texdata, Aruba BI en Litreca tot Enventa. Dat is overigens de naam van de erp-software van Nissen & Velten. Standplaats van de nieuwe softwaregroep is Karlsruhe. Er werken in totaal ongeveer tweehonderd man.

Texdata (Karlsruhe) biedt erp-software voor de modebranche, Aruba BI uit Fellbach verkoopt business intelligence software en het Stuttgartse Litreca is een SAP-huis en biedt financiële software. De gecombineerde omzet voor de Enventa-groep in 2022 zal naar verwachting ongeveer vijfentwintig miljoen euro bedragen en verder stijgen met een percentage dat in de dubbele cijfers loopt. Klanten zijn onder meer Lufthansa, Leica Camera en Kyocera Fineceramics Precision.

Main Capital ziet kansen liggen om op de gefragmenteerde Duitstalige bedrijfssoftwaremarkt met Enventa fors te groeien, zowel middels overnames als organisch, bijvoorbeeld via cross-selling. Wel zal de investeerder geld moeten steken in de cloudmogelijkheden van de verschillende softwareoplossingen. Main kondigde eind 2015 aan zich ook op de Duitse softwaremarkt te richten en heeft sindsdien talloze acquisities verricht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-04-05T15:29:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.