TSS koopt Pantheon Automatisering

Dit artikel delen:

De bedrijfssoftwaregroep Total Specific Solutions (TSS) heeft Pantheon Automatisering overgenomen. Deze softwareleverancier uit Heerenveen richt zich op de productie-, handel- en servicesector. Er werken zo'n 130 man; de omzet ligt op circa vijftien miljoen euro. Van oudsher is er veel IBM-kennis in huis.

Het in 1986 opgerichte Pantheon bedient klanten uit het midden- en kleinbedrijf vanuit Heerenveen, Deventer, Woerden en Son. Voormalig mede-eigenaar Henk Lankman vertrekt, nu de deal met TSS is afgerond, als directeur bij het softwarebedrijf en geeft het stokje door aan Tom van Noort. Adviesbureau Marktlink begeleidde de overname.

Het productportfolio bestaat uit Pantheon ERP, een branchespecifieke oplossing voor productie-, handels- en servicebedrijven, FreshNG (dat informatiestromen inzichtelijk maakt voor bedrijven uit de sector agf: aardappels, groente en fruit), Pantheon Financieel (boekhoudpakket), Pantheon HRM (software voor personeelszaken, inclusief loon-, en salarisverwerking en arbeidsvoorwaarden) en Pantheon Hosting (IBM-hostingdiensten vanuit een datacenter van Equinix).

Overnamejacht

Voor TSS betekent de acquisitie van Pantheon alweer de dertiende transactie in 2022. De blik is daarbij met name gericht op het buitenland. Bij negen ervan gaat het om bedrijven buiten Nederland: Scepia, Rohde & Schwarz Cybersecurity en Adapt Informatique (Frankrijk), Webcentric/Price2Spy (Servië), Sygnity (Polen), Espacio Information Technology (Spanje), Scope Solutions (Zwitserland), Gesinf (Italië) en Waer Systems (Verenigd Koninkrijk).

De Nederlandse overnames zijn naast Pantheon OSL Europe, Intramed en Tans.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-06-03T18:13:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.