Companial en Dycotrade vallen onder Novature

Nieuw Dynamics-bedrijf wil uitgroeien tot wereldwijd netwerk van isv's

Dit artikel delen:
puzzel

Microsoft-distributeur Companial in Leusden en Microsoft Dynamics-partner Dycotrade in Aalsmeer worden onderdeel van het nieuwe bedrijf Novature. Het is de bedoeling dat meer partnerbedrijven zich aansluiten, zodat een wereldwijd netwerk van onafhankelijke softwareverkopers (isv's) ontstaat. De uitbouw van Novature wordt financieel ondersteund door investeerder Quadrum Capital.

Beide ondernemingen zijn actief in de markt van Microsoft Dynamics Business Applications en Power Platform, veelgebruikte toepassingen voor enterprise resource planning (erp) en business intelligence (bi). Zij blijven voor de buitenwereld zelfstandig en onder eigen bedrijfsnaam actief. Gezamenlijk telt de nieuwe organisatie 350 medewerkers. Naar eigen zeggen is Novature actief in veertig landen en komt de omzet over 2022 waarschijnlijk uit boven de 150 miljoen euro.

Grote plannen

De initiatiefnemers hebben grote plannen met de nieuwe onderneming. Ze willen dat meer isv's aansluiten om wereldwijd klanten en partners te kunnen ondersteunen. Dit gebeurt via de ontwikkeling van zakelijke toepassingen die zijn gebaseerd op Microsoft Dynamics en Power Platform. Ook biedt de nieuwe organisatie haar partners ondersteuning bij resourcing, training en technische en organisatorische dienstverlening.

Companial is Microsoft-distributeur voor cloudplatformen, voor meer dan duizend Dynamics-implementatiepartners wereldwijd. De afgelopen jaren heeft het bedrijf zijn activiteiten uitgebreid met training, outsourced development, migratie en upgrade-dienstverlening. Kortgeleden lanceerde Companial een onlinemarktplaats voor isv's. Het hoofdkantoor staat in Leusden. De Almelose investeringsmaatschappij Quadrum Capital heeft nu de aandelen van The IT Company (moederbedrijf van Companial) overgenomen.

Dynamics 365

Dycotrade verzorgt sinds 2001 Dynamics 365-softwareoplossingen en -diensten voor klanten actief in de handel van voeding, voer en metalen. De Aalsmeerders leveren ook toepassingen voor de berekening van valutawisselkoersen en internationale belastingen. Quadrum Capital heeft sinds oktober 2021 een belang in Dycotrade.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-07-22T13:51:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.