Oracle ontslaat massaal personeel

Dit artikel delen:
Ontslag

Op de website van Oracle staat er niets over, maar het zingt al langer rond: er is een ontslagronde gaande bij de onderneming. Vooral op sociale media staan meldingen van (oud-)medewerkers die een nieuwe baan zoeken. De Britse it-website The Register speurde de diverse platformen af en spreekt over een aantal ontslagen dat richting de tienduizend gaat.

De ontslagen lijken betrekking te hebben op een breed scala aan functies - van relaties met analisten tot talentacquisitie en van customer relationship management (crm) tot ontwikkelaars. Toekomstige ex-werknemers melden dat sommige teams volledig zijn opgeheven, terwijl andere zijn afgeslankt. De getroffen werknemers variëren van medewerkers die kort in dienst zijn tot aan employees met meer dan twintig jaar diensttijd. Zelfs van sommige recent aangenomen werknemers zijn mondelinge aanbiedingen ingetrokken, waarbij Oracle 'de huidige economische omstandigheden en interne reorganisatie' als redenen aanhaalt, zo meldt The Register.

'Hoorde dat het totale aantal ontslagen richting de tienduizend gaat. Dat zou ongeveer logisch zijn als ze in totaal één miljard dollar willen besparen', schreef een gebruiker op Thelayoff.

In juni rapporteerde Oracle, dat wereldwijd ongeveer 140.000 mensen in dienst heeft, een omzetgroei van vijf procent in het boekjaar 2022 tot 42,44 miljard dollar, die werd getemperd door een daling van het bedrijfsresultaat met 28 procent. Hoewel er toen sprake was van kostenbesparingen, investeerde ‘Big Red’ 28,3 miljard dollar in de overname van de specialist in elektronische medische dossiers Cerner (28.000 werknemers).

Verhalen op LinkedIn

Op LinkedIn is inmiddels een artikel verschenen dat beschrijft hoe Oracle begonnen is mensen te ontslaan. De auteur put daarbij uit diverse ex-werknemers die melden beschikbaar te zijn voor een ‘nieuwe ervaring’.

'Helaas ben ik, na 23 jaar, onderdeel van de ontslagronde die Oracle vandaag inzette; evenals velen van mijn getalenteerde collega’s', schrijft Reena Miglani op LinkedIn. En met haar hebben velen van het platform gebruik gemaakt om op zoek te gaan naar een nieuwe professie. Blijkens de talloze reacties kunnen zij rekenen op compassie en de overtuiging dat zij wel elders aan de bak komen. AWS heeft via LinkedIn laten weten dat het nieuwe werknemers zoekt. Dell en Microsoft hebben personeelszaken van Oracle erop gewezen dat zij veel vacatures hebben.

De woordvoerder van Oracle Benelux meldt inhoudelijk geen commentaar te hebben op de ontwikkelingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-08-03T10:34:00.000Z Teus Molenaar


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.