Exact lonkt naar DACH-markt met Weclapp

Dit artikel delen:

Na jaren een 'Benelux first'-strategie te hebben gevolgd, verlegt Exact zijn koers nu naar andere landen. Het enterprise resource planning (erp)-bedrijf uit Delft breidt uit naar de Duitssprekende regio met de overname van cloudsoftware-aanbieder Weclapp uit Frankfurt. Exact kocht het bedrijf van de Duitse eigenaar 3U Holding.

Weclapp, opgericht in 2008 in Frankfurt am Main, levert erp- en customer relationship management (crm)-software aan het midden- en kleinbedrijf. Het bedrijf bedient zo'n zevenduizend klanten en deed recent zelf twee overnames in Duitsland: het inkoopportaal ITscope en FinanzGeek (financiële software voor kleine bedrijven. Weclapp heeft ook nog vestigingen in Marburg, Kitzingen, Karlsruhe en Worms.

Voor Exact blijft het niet bij deze eerste overname in de DACH (Duitsland, Oostenrijk en  Zwitserland)-regio. Het streeft naar verdere fusies en overnames in deze regio om consolidatie op de erp-softwaremarkt en de overgang naar de cloud bij klanten te stimuleren.

Internationale ambitie

Onder aanvoering van de Britse investeerder KKR, die in 2019 instapte, sprak Exact de ambitie uit om binnen de Benelux een topspeler te worden op de gefragmenteerde markt voor erp-software. Het bedrijf leek daarmee een streep te zetten door de internationale strategie die in de jaren daarvoor niet tot de gewenste successen had geleid. Nu wordt daar door de entree op de Duitse markt toch weer van teruggekomen, hoogstwaarschijnlijk aangemoedigd door de in 2021 toegetreden tweede financier Silver Lake als minderheidsaandeelhouder.

De softwareleverancier stelt vast dat de markt en de behoeften van klanten zich blijven ontwikkelen. 'Daarom blijft Exact zich inzetten voor het innoveren en versterken van zijn producten om oplossingen te leveren in steeds meer landen.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-09-14T12:23:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.