TSS slaat weer toe op de Portugese markt

Dit artikel delen:

Total Specific Solutions heeft Edubox en Lusoinfo gekocht, softwareleveranciers die lokale overheden in Portugal voorzien van software voor onderwijsbeheer. Dit zijn overname nummer twee en nummer drie van TSS op de Portugese softwaremarkt, na Algardata eerder dit jaar.

Edubox is actief in de onderwijs- en publieke sector. Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontwikkelen van onderwijsmanagementsoftware en aanverwante producten, zoals advisering en opleiding. Lusoinfo biedt digitale educatieve content zoals video's, multimedia-activiteiten, digitale inhoud en downloadbare werkbladen.

De overnames zijn eind september afgerond. In het afgelopen derde kwartaal kocht TSS ook nog zeven andere software-aanbieders, te weten het Britse Sicon (bedrijfssoftware voor het mkb), de Duitse bedrijven VDV (assurantiesoftware) en TTE-Europe (track & trace voor explosieven), de softwaregroep Algardata Sistemas Informáticos uit Portugal, de Britse maritieme-softwaredivisie Subsurface en de Zweedse risicotechnologie-aanbieder RiskSpectrum van Lloyd’s Register en het kassasysteem Electra Smart van Elon uit Zweden.

Na drie kwartalen staat de overnameteller voor TSS op 26 transacties, waarvan vijf Nederlands. Daarmee stevent de software-investeerder af op een nieuw jaarrecord.

Eerste halfjaar 2022

Ook in het eerste en tweede kwartaal van 2022 liet TSS zich niet onbetuigd. In de periode januari-maart sloot het softwareconglomeraat acht deals: Spraaklab (leverancier van spraakherkenningssoftware uit Nijmegen), Netika (aanbieder van vastgoedsoftware uit België), Helios Auto (een Deense financieel-softwarebedrijf voor de auto-industrie), Passfield Data Systems (een Engelse maker van software voor de tuinbouw), Adapt Informatique (vastgoedsoftware uit Frankrijk), Waer Systems (een, Britse bouwer van een warehouse management system - wms) en Tans (een Nederlandse leverancier van transportmanagementsoftware en een wms).

In de periode april-juni betrof het negen Europese acquisities: de cybersecurity-tak van het Franse Rohde & Schwarz, het Nederlandse Intramed (praktijksoftware voor therapeuten), Gesinf (erp-software publieke sector) uit Italië, het Zwitserse Scope Solutions (archiefsoftware), de industrie-softwaretak Espacio Information Technology van Grupo Villar Mir uit Spanje in april, en het Nederlandse OSL Europe (modesoftware), WEBcentric (prijsvergelijking-software) uit Servië, het Franse Scepia (vastgoedsoftware) en het Nederlandse Pantheon Automatisering (IBM-software) in mei.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-10-03T20:23:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.