Visma begint aan Duits avontuur

Dit artikel delen:
Duitsland

De Noorse softwaregroep Visma richt zijn pijlen ook op de Duitse markt. De eerste overnames zijn gerapporteerd: de in Berlijn gevestigde softwarebedrijven H&H en BuchhaltungsButler.

Na eerder in Nederland via een buy-and-build-strategie een sterke positie te hebben opgebouwd en de entree op de Belgische en Franse it-markten wil Visma zich nu ook laten gelden in Duitsland. Een spannende markt, stelt Merete Hverven, bazin van het software-investeringsvehikel. Veel softwarebedrijven en hun klanten moeten nog de overgang naar de cloud maken. En nieuwe wetgeving, zoals de Onlinezugangsgesetz, zorgt voor een toenemende digitalisering van de overheidsadministratie en -diensten.  

In deze traditionele, gefragmenteerde markt ziet Visma dan ook kansen liggen. Dat leidde recent tot twee overnames: H&H en BuchhaltungsButler. H&H is een softwareleverancier voor gemeenten in Duitsland en biedt een enterprise resource planning (erp)-pakket voor boekhouding, facturering, begroting en belastinginning. BuchhaltungsButler levert online financiële beheersoftware voor kleine bedrijven met een focus op boekhoudkundige automatisering. Beide bedrijven blijven onder hun eigen naam actief op de Duitse markt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-01-13T12:26:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.