Aptean slokt erp-softwarebedrijf Drink-IT op

Dit artikel delen:
bier

Aptean, een Amerikaanse leverancier van enterprise resource planning (erp)-software, heeft Drink-IT overgenomen. Dit is een Belgische dochteronderneming van het Deense Microsoft-huis Norriq (voorheen Helios-IT) die een add-on voor de drankenindustrie biedt, draaiend op het Microsoft Dynamics 365 Business Central-platform.

Drink-IT, opgericht in 2002 en met het hoofdkantoor in het Vlaams-Brabantse Tremelo, ondersteunt zo'n honderdvijftig brouwerijen, distilleerderijen, bottelaars en groothandelaars in zo'n veertig landen. Klinkende klantnamen zijn onder meer Heineken en Carlsberg. Het bedrijf levert Drink-IT ERP, een zelf ontwikkelde, cloud native modulaire oplossing, toegesneden op standaardprocessen in de drankenindustrie, zoals productie, kwaliteitsbeheer, het bijhouden van alcoholbalansen, verkoop- en contractbeheer, compliance en belastingbeheer, magazijnbeheer, logistiek en statiegeldbeheer.

Aptean is een erp-softwareleverancier die zo'n vierduizend organisaties bedient in ruim twintig industrieën, in 54 landen. Het hoofdkantoor staat in Alpharetta, Georgia. Er werken wereldwijd zo'n 1500 mensen bij het bedrijf.

Volgens ex-moederbedrijf Norriq past voor de verdere ontwikkeling van Drink-IT het bedrijf beter bij een onderneming die ook gespecialiseerd in dezelfde activiteit en markt, zoals Aptean. Met de overname van Drink-IT verstevigt het Amerikaanse bedrijf zijn positie in de voedings- en drankenindustrie.

Aptean winkelt graag in de Benelux. In 2021 lijfde het in België al Objective uit Wichelen in, een aanbieder van zogeheten manufacturing execution systems (mes) en warehouse management systems (wms) voor de proces- en discrete industrie. En in Nederland kocht Aptean eerder de erp-softwareleveranciers Schouw Informatisering (2019) en DIN Solutions (2020), beide actief in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie. En afgelopen oktober voegde het hier Frontix aan toe, een bedrijf uit Sassenheim dat specifieke productprestatiebeheersoftware biedt aan fabrikanten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-02-17T12:40:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.