Investeerder Egeria neemt Superp over

Dit artikel delen:
Onderhandelingen gesprekken deal overname

SAP-expert Superp haalt investeerder Egeria aan boord voor de financiering van zijn groeiplannen. De Autoriteit Consument & Markt ziet geen concurrentiebezwaren en verleent toestemming aan het verkrijgen van uitsluitende zeggenschap over Superp en zijn dochtervennootschappen.

Superp is sinds 1999 actief als SAP-consultancydienstverlener op de Nederlandse markt. Het bedrijf zegt de laatste jaren een sterke groei te hebben gerealiseerd, onder meer in de kennisdomeinen beveiliging, testing en ontwikkeling. Ook is het dienstenaanbod voor klanten rond de enterprise resource planning (erp)-software van SAP uitgebreid via dochterbedrijven MxBlue (Mendix) en SxBlue (SalesForce).

Er werken ruim driehonderd man bij de Superp-groep, die de ambitie heeft zijn dienstenaanbod de komende jaren flink uit te breiden. Egeria geeft de it-dienstverlener daarvoor de nodige additionele financiële en operationele slagkracht.

Het bedrijf kende rond 2010 een turbulente periode nadat het in financiële problemen belandde en een overname door Ctac mislukte. Daarna kwam de SAP-dienstverlener via een management buy-out en een particuliere geldschieter in rustig vaarwater.

De in 1997 opgerichte Nederlandse investeringsmaatschappij ondersteunt bedrijven met een ondernemingswaarde tussen de vijftig en 350 miljoen euro. Op it-vlak zijn dit bijvoorbeeld Arcus (dat onder andere Infradax kocht) en eerder Ilionx (met een exit eind 2022).  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-09-25T12:16:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.