Nederlands Componence eerste Europese partner BEA

Dit artikel delen:

Het Nederlandse bedrijf Componence is het eerste Europese bedrijf dat het validatieprogramma van BEA Systems heeft voltooid. De validatie betekent dat de software van Componence naadloos geïntegreerd kan worden met de infrastructuur van BEA.

Met het softwarepakket van Componence kan een klant een website bouwen die uit verschillende componenten bestaat. Een beheerder kan door middel van een content management systeem (CMS) de informatie makkelijk aanpassen.

“Uniek van het Componence portlets-pakket is het beheer aan de voorkant”, zegt marketing- en sales-directeur Paul Bot. Een gebruiker van de website kan de site een eigen invulling geven en de componenten (bijvoorbeeld een poll of nieuws van de dag) zelf een plek geven.

Componence ontwikkelde het softwarepakket eerder voor de open source-applicatieserver Tomcat. Maar voor een grote uitgever, waarvan Componence de naam nog niet kan noemen, werd de software aangepast aan de infrastructuur van BEA. Ook voor de gemeente Amsterdam maakt Componence een website met de eigen portlets.

Voor het Nederlandse bedrijf betekent het krijgen van het BEA-certificaat grotere groei. “We hebben nu gesprekken met bedrijven die ons eerder nooit benaderd zouden hebben”, zegt Bot.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-10-19T10:23:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.