IBM gaat Google Desktop gebruiken in software

Dit artikel delen:

IBM integreert de zoektechnologie van Google in de eigen software. Het bedrijf wil het voor werknemers makkelijker maken om locale documenten en persoonlijke e-mail te vinden.

IBM wil vanuit de gratis plugin Google Desktop for Enterprise een nieuwe plugin maken die te integreren is in het zoeksysteem OmniFind. Zoektools kunnen nu vaak alleen de informatie vinden die bij een bepaald programma hoort. Door Google Desktop te integreren in OmniFind wil IBM werknemers in alle bestanden op een computer laten zoeken, waaronder e-mails, weblogs, audio en video. De zoektool kan aan de eisen van het bedrijf worden aangepast.

Google krijgt geen geld voor het integreren van de tool in de software. Google hoopt dat werknemers de zakelijke tool ook thuis gaan gebruiken. Volgens een woordvoerder van IBM is de samenwerking geen onderdeel is van een groter samenwerkingsverband tussen de Google en IBM. Volgens IBM gaat het hier puur om een verbetering van de serviceverlening met betrekking tot informatiesystemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-10-31T09:27:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.