Bekritiseerd Getronics sluit overname niet uit

Ict-dienstverlener Getronics staat open voor overname, ongeacht door welke partij. Dat bleek tijdens de aandeelhoudersvergadering van afgelopen woensdag. Daar uitte veel aandeelhouders bovendien kritiek op het beleid van het bestuur.

Voorzitter Marinus Minderhoud van de raad van commissarissen van Getronics sprak zich tijdens een roerige aandeelhoudersvergadering uit over eventuele overname. "Er is geen enkele beperking op voorhand. We staan open voor alle gesprekken, mits deze serieus zijn. We nemen de belangen van alle aandeelhouders mee. We gaan daar met grote zorgvuldigheid mee om", aldus Minderhoud.

De aandeelhouders van Getronics waren afgelopen woensdagmiddag bijeen in Amsterdam om decharge te geven aan het bestuur. Veel van hen hebben kritiek op het beleid dat het bestuur het afgelopen jaar voerde. Vooral op de voorgestelde bonus die het bedrijf afsprak met de bestuursvoorzitter Klaas Wagenaar reageerden sommigen furieus. Wagenaar verdiende in 2006 zo'n zeven ton meer dan het jaar ervoor, ondanks dat Getronics 2006 afsloot met tegenvallende resultaten en een kelderende beurskoers. De koers zakte met ongeveer 40 procent. "Het lijkt wel graaien in de kas", volgens een van de critici.

Bovendien onderzoekt beurswaakhond AFM momenteel de gang van zaken rond het inmiddels afgestote Italiaanse dochterbedrijf van Getronics. Begin 2006 kwam de onderneming met een winstwaarschuwing, nadat er in Italië fraude was geconstateerd. Hoewel dit Getronics een miljoenenstrop bezorgde, werden de resultaten beter voorgesteld dan ze werkelijk waren. Tijdens de bijeenkomst werd topman Wagenaar verweten dat hij al weken voor de bekendmaking van de fraude op de hoogte zou zijn geweest.

Van de aanwezige aandeelhouders waren het vooral pensioenfonds ABP en de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) die de kritiek verwoordden. Directeur Peter Paul de Vries van de VEB: "Ik begrijp niet dat deze bonussen kunnen worden gegeven. Het management heeft slecht gepresteerd."

Uiteindelijk wist de raad van commissarissen een meerderheid van de stemmers te winnen voor het geven van decharge aan het bestuur en de commissarissen. Een aantal grote aandeelhouders onthield zich van stemming.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-04-20T10:44:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.