KPMG digitaliseert facturatie met boekhoudrobot

Dit artikel delen:

Adviesbureau KPMG gaat nauw samenwerken met de Rotterdamse start-up InvoiceSharing. InvoiceSharing levert software voor digitale facturering. Hierbij geeft een ‘boekhoudrobot’ direct de juiste code in boekhouding aan de openstaande facturen.

De technologie van InvoiceSharing koppelt alle bestaande boekhoudpakketten en facturatieplatformen. Dit maakt het mogelijk om facturen digitaal te verwerken. Ze gebruiken hierbij een ‘boekhoudrobot’. Deze zorgt ervoor dat rekeningen die betaald moeten worden automatisch op de juiste code in de boekhouding verwerkt worden.

accounting robot

Binnen de samenwerking helpt KPMG zijn klanten om het factuurverwerkingsproces te optimaliseren. Daarnaast ondersteunt het bij de implementatie van Invoicesharing. Dit houdt in dat KPMG de zogenaamde business rules voor het gebruik van de ‘accounting robot’ gaat inrichten. Hierdoor kunnen zij de verwerking van facturen zo goed als automatisch laten verlopen. Dit moet volgens het adviesbureau de kwaliteit en snelheid van verwerking verhogen en een kostenbesparing realiseren.

Voor InvoiceSharing betekent de samenwerking een toegang tot de grootzakelijke markt. Tot nu toe maakten vooral klanten van de grote softwarehuizen gebruik van de technologie. De ceo Jeroen Volk vertelt: ‘Met KPMG gaan wij het eerste strategische samenwerkingsverband aan met een grote zakelijke dienstverlener. Zij gebruiken onze ‘gereedschapskist’ om grote klanten te helpen om processen efficiënter in te richten, kasstromen en werkkapitaal te verbeteren en uiteindelijk de kosten te kunnen reduceren.’

Start-ups

KPMG heeft een strategie om nauw samen te werken met startups en scale-ups. De samenwerking met InvoiceSharing sluit hier bij aan. KPMG werkt ook samen met Matchi om start-ups te koppelen aan grote banken en verzekeringsmaatschappijen. Daarnaast heeft het zich aangesloten bij ‘X’, een technologie-hub in Amsterdam die (inter)nationale start-ups moet verleiden om naar de hoofdstad te komen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-02-10T11:46:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.