Managed hosting door True

ABN Amro investeert in Zweedse fintech Tink

 

ABN Amro investeert 1,5 miljoen euro in de Zweedse fintech Tink. Het is de eerste investering die de bank vanuit het in oktober 2015 opgerichte Digital Impact Fund heeft gedaan. Doel van dit fonds, met een pot van tien miljoen euro, is om te investeren in fintech-bedrijven die beschikken over innovatieve technologie of concepten die digitale veranderingen bij ABN Amro kunnen versnellen.

Beide partijen werkten al sinds eind vorig jaar met elkaar samen. Samen hebben ze de zogeheten Gripp-app ontwikkeld die klanten inzicht geeft in hun financiële situatie. De bank is een proef gestart onder tienduizend klanten met iOS-apparaten. Met de verkregen feedback wil het de app doorontwikkelen. Tink heeft in Zweden al een soortgelijke financiële app op de markt gebracht.  

ABN Amro beschouwt de samenwerking met Tink als een succes en wil de relatie met het bedrijf strategisch verdiepen door nu een belang te nemen. Naast de bank participeren ook de Scandinavische bank SEB en twee Zweedse investeringsmaatschappijen met een aantal miljoenen in Tink.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5759590). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×