ABN Amro investeert in Zweedse fintech Tink

Dit artikel delen:

ABN Amro investeert 1,5 miljoen euro in de Zweedse fintech Tink. Het is de eerste investering die de bank vanuit het in oktober 2015 opgerichte Digital Impact Fund heeft gedaan. Doel van dit fonds, met een pot van tien miljoen euro, is om te investeren in fintech-bedrijven die beschikken over innovatieve technologie of concepten die digitale veranderingen bij ABN Amro kunnen versnellen.

Beide partijen werkten al sinds eind vorig jaar met elkaar samen. Samen hebben ze de zogeheten Gripp-app ontwikkeld die klanten inzicht geeft in hun financiële situatie. De bank is een proef gestart onder tienduizend klanten met iOS-apparaten. Met de verkregen feedback wil het de app doorontwikkelen. Tink heeft in Zweden al een soortgelijke financiële app op de markt gebracht.  

ABN Amro beschouwt de samenwerking met Tink als een succes en wil de relatie met het bedrijf strategisch verdiepen door nu een belang te nemen. Naast de bank participeren ook de Scandinavische bank SEB en twee Zweedse investeringsmaatschappijen met een aantal miljoenen in Tink.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-05-19T09:54:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.