ABN Amro ontwikkelt nieuwe diensten via start-ups

Dit artikel delen:
startup

ABN Amro gaat in samenwerking met zes start-ups nieuwe producten en diensten leveren. Dat gebeurt in het kader van Econic, een initiatief van de bank en de Eindhovense start-uphub HighTechXL.

De bank omschrijft HighTechXL. als ‘een open innovatief ecosysteem dat werkt als een katalysator voor innovatieve ideeën van binnen en buiten de bank.’

Op 1 december 2016 presenteerden ABN Amro en Econic de voortgang van dit initiatief. De partijen maakten bekend de samenwerking aan te gaan met zes start-ups. Het betreft InvoiceFinance, ClearPredictions, Amber Mobility, Golden Egg Check, Expat Spouse Initiative en InvoiceSharing. Zij helpen de bank bij het introduceren van nieuwe producten en diensten. 

Zes start-ups

InvoiceFinance: Via InvoiceFinance kan ABN Amro klanten helpen op regie te nemen over hun kasstromen. Gebruikers kunnen facturen betalen zodra deze zijn uitgestuurd.

ClearPredictions: ClearPredictions helpt de bank bij data-analyses. Bijvoorbeeld om te bepalen waar nieuwe zakelijke kansen liggen of om te analyseren hoe er efficiënter kan worden gewerkt.

Amber Mobility: Deze start-up helpt de bank om in 2020 klimaatneutraal te zijn. Dit doen zij door het mobiliteitsgedrag van de medewerkers van de bank te analyseren en een interne mobiliteitsservice te bieden die duurzaamheid, efficiency, tijd en geld optimaal op elkaar afstemt.

Golden Egg Check: ABN Amro kan met dit softwareplatform de slagingskans van een businesspropositie beoordelen. Relatiemanagers kunnen met de instrumenten een analyse maken van de propositie en de context en daarmee relevante inzichten opdoen.

InvoiceSharing: InvoiceSharing biedt een oplossing digitale facturering en geeft adviezen op basis van datagedreven inzichten. 

Expat Spouse Initiative (ESI): Econic heeft een partnerschap met ESI, een netwerkorganisatie voor internationaal talent. Via deze samenwerking kan Econic internationale talenten aantrekken voor hun teams, projecten, hackathons, en andere evenementen. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-12-02T11:01:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.