Centric neemt hostingaanbieder Bitlibre over

Ict-dienstverlener Centric heeft hostingbedrijf en softwareontwikkelaar Bitlibre overgenomen van banksoftwarebedrijf Allshare uit Hoofddorp. Bitlibre richt zich op bedrijfskritische mobiele applicaties voor de financiële sector. De dienstverlening van Bitlibre vult het financiële dienstenaanbod van Centric aan. Daarnaast gaat de ict-dienstverlener uit Gouda samenwerken met Allshare. Het overnamebedrag is niet bekendgemaakt.

Met de overname van Bitlibre en de samenwerking met Allshare wil Centric zijn positie binnen de financiële sector uitbreiden. Het bedrijf beheert bedrijfskritische applicaties en systemen voor financiële instellingen, van hosting tot en met werkplekinfrastructuur en kantoorautomatisering. Tevens biedt Centric business process outsourcing (bpo)-diensten voor bancaire processen, zoals betalingsverkeer.

Bitlibre ontwikkelt en beheert webapplicaties voor financiële instellingen, gericht op de consument. De vijftien medewerkers van Bitlibre verhuizen naar de Centric-vestiging in Badhoevedorp. Bij Centric werken 4.500 werknemers; de omzet ligt op 462,7 miljoen euro.

Allshare uit Hoofddorp levert bankapplicaties; sinds vorig jaar augustus zetelt er een nieuw managementteam. Dat heeft besloten dat Bitlibre niet meer tot de kernactiviteiten van het banksoftwarebedrijf behoort maar beter past bij een onderneming die al hosting en ontwikkeling doet voor de financiële sector.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-02-02T09:45:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.