Keylane koopt Deense branchegenoot Schantz

Dit artikel delen:

Ronald Kasteel, bestuurder van Keylane.

Leverancier van SaaS-oplossingen voor de verzekerings- en pensioenmarkt Keylane neemt de Deense branchegenoot Schantz over. Volgens Keylane is dat bedrijf de Deense marktleider op het gebied van softwareoplossingen voor financiële instellingen.

Volgens Ronald Kasteel, lid van de raad van bestuur van Keylane, zorgt de overname voor meer slagkracht in een consoliderende markt
. De overname past in de ambitie om op eigen kracht en via overnames één van de grootste Europese leveranciers voor software-oplossingen op de verzekerings- en pensioenmarkt te worden. 

Ook vergroot Keylane haar aanwezigheid in het noorden van Europa. De overname van Schantz leidt bovendien tot een uitbreiding van het productportfolio, zoals planningssoftware voor Europese klanten actief in de financiële sector, aldus Kasteel.

Hij stelt dat de marktontwikkelingen in de financiële sector, zoals de noodzaak voor een meer klantcentrale aanpak, kostenreductie en digitalisering, een steeds grotere flexibiliteit van de belangrijkste ict-systemen vragen. Volgens de koper biedt de overname een combinatie van twee organisaties die een solide basis vormen voor toekomstige, internationale groei en wordt onderzoek en ontwikkeling van nieuwe producten versneld.

Keilen Software Suite

Volgens 
Jesper Essendrop, directeur van Schantz, kennen Nederland en Denemarken de meest uitgebreide levens- en pensioenvoorzieningen. 'Met de overname kunnen we geavanceerde oplossingen bieden om uitgebreide diensten te leveren door de gehele leven en pensioenketen, gebaseerd op het gecombineerde aanbod van Keylane en Schantz.'

De producten Schantz Live, Schantz Valuation en Schantz Advice worden opgenomen in de Keylane Software Suite. Naar verwachting wordt de uiteindelijke transactie in de tweede helft van april afgerond.

Keylane’s producten omvatten modulaire schade-, leven- en pensioenoplossingen om alle kernprocessen te ondersteunen. Het hoofdkantoor van Keylane bevindt zich in Utrecht. Het bedrijf telt meer dan zeshonderd medewerkers en levert diensten aan meer dan honderd verzekeraars en pensioenuitvoerders via kantoren België, Duitsland, Nederland, Noorwegen, Zweden en Groot-Brittannië.

1994

Schantz is naar eigen zeggen marktleider op het gebied van financiële software-oplossingen die zijn ontworpen om de bedrijfsprocessen van levens- en pensioenverzekeraars en banken te stroomlijnen.

Sinds de oprichting in 1994 is Schantz in hoog tempo gegroeid; op dit moment gebruiken meer dan honderd financiële instellingen in Denemarken de software van Schantz. Het gaat onder meer om een standaardkernoplossing voor leven- en pensioenverzekeringen voor individuen en collectief verzekerden.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-04-03T16:02:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.