ABN Amro, ING en Rabobank in directe betalingen

Utrechts EquensWorldline levert infrastructuur

Dit artikel delen:

ABN Amro, ING en Rabobank selecteren de Utrechtse betalingsverwerker EquensWorldline voor de levering van een infrastructuur voor realtime-betalingen. De Utrechtse betalingsverwerker werkt aan de aanleg van de betaalinfrastructuur en in 2019 zijn de eerste directe betalingen te doen. Daarna wordt de infrastructuur volledig uitgerold.

EquensWorldline is een dochteronderneming van het Atos-bedrijf Worldline. De organisatie uit Utrecht heeft een betaalinfrastructuur ontwikkeld die vrijwel directe (realtime-)verwerking van betalingen mogelijk maakt. Het wil deze instant payments in Nederland introduceren. Daarvoor heeft het drie banken opgetekend: ABN Amro, ING en Rabobank. De Nederlandse banken zullen de eerste instant payments in 2019 verwerken, waarna de directe betalingen volledig worden uitgerold.

‘De betaalinfrastructuur van EquensWorldline verwerkt betalingen vrijwel direct, zodat de ontvanger direct over het geld beschikt. Deze realtime-betalingen zijn continu beschikbaar, ook tijdens weekenden en feestdagen. De instant payments zorgt voor een betere cashflow van winkeliers, wat een verminderd risico voor bedrijven oplevert’, aldus Michael Steinbach, ceo bij EquensWorldline.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij ING

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-09-04T11:57:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.