EIT Digital opent fintech innovatiecentrum

Dit artikel delen:
Nieuw kantoor

EIT Digital opent een innovatiecentrum in Amsterdam. Het Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) stelt hiervoor ruimte beschikbaar. Via deze vestiging wil de Europese innovatie- en educatie-organisatie in samenwerking met partners een impuls geven aan de fintech-ontwikkeling in Nederland en Europa. Het kantoor wordt op 2 november geopend.

EIT Digital is een Europese educatieve en ondernemingsgerichte organisatie die naar eigen zeggen de digitale transformatie van Europa stimuleert. Het beschikt over negen kantoren in Europa, waaronder in Eindhoven en in Brussel.

Het opent nu, op verzoek van zijn partners, een tweede vestiging in Nederland. De organisatie werkt met een zogenaamd co-locatie-concept, waarbij een partner werkruimte ter beschikking stelt. In dit geval is dat het Centrum Wiskunde & Informatica (CWI), die gevestigd is op het Amsterdamse Science Park 123.

Het Amsterdamse kantoor focust zich op fintech. Het biedt werkruimte aan zogenaamde EIT digital business developers. Zij ondersteunen scale-ups bij de uitbreiding van hun (internationale) groei. Ook kunnen partners, zoals Bright Cape, CWI, ING en TNO, op de locatie samenkomen om nieuwe fintech-producten en -diensten te ontwikkelen.

Patrick Essers, directeur EIT Digital Nederland: ‘Via het innovatiecentrum in het financiële hart van Amsterdam, willen wij samen met onze partners nieuwe financiële producten en diensten ontwikkelen op basis van technologieën als blockchain, kunstmatige intelligentie en cybersecurity. Tegelijkertijd helpen we Europese fintech scale-ups, waaronder Nederlandse, om hun markten te vergroten en internationaal kapitaal aan te trekken.’ 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-10-13T09:38:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.