‘Blockchain maakt einde aan geldfraude’

Blockchain

Geldfraude wordt dankzij blockchain verleden tijd. Hiervoor zijn twee zaken belangrijk: decentralisatie en vertrouwen. Dan is het mogelijk zonder de tegenpartij te kennen betrouwbare transacties te doen. Dit stelt Roy Wasse, medeoprichter en directeur van de startup OpenValue, in het radioprogramma Smart Technology.

Daarnaast gaat Wasse, die eveneens Computable-expert is, in op een aantal principes achter blockchain en schetst hij wat de mogelijkheden zijn van cryptovaluta als Bitcoin, Ethereum en zogenaamde slimme contrachten.

Wasse was gisteren, dinsdag 17 oktober 2017, te gast in het radioprogramma Smart Technology van New Business Radio. De presentatie is in handen van Richard van Tilborg, eveneens expert bij Computable. Ict-vaktitel Computable is mediapartner van het programma. 

Uitzending

Richard van Tilborg (links)
en Roy Wasse van OpenValue

Naast het interview met Wasse gaat Van Tilborg ook in op de laatste technologische nieuwtjes. Zo vertelt hij over Facebook-topman Mark Zuckerberg die tijdens zijn Oculus VR conferentie een vr-set van slechts tweehonderd dollar presenteerde die volgens hem ‘vr toegankelijk maakt voor massa’. Zuckerberg hoopt met de bril, die in 2018 uitkomt, ruim één miljard mensen te bereiken.

Daarnaast staat Van Tilborg stil bij nieuwe technologie die stress binnen dertig seconden zou kunnen verhelpen. Het Amerikaanse bedrijf Touchpoints heeft namelijk een nieuwe wearable-oplossing ontwikkeld gebaseerd op neurowetenschappelijke onderzoeken. ‘Als gebruiker krijg je twee bandjes om die kunnen trillen, één rechts en één links. Deze trillingen komen in je hersenen bij elkaar waardoor ze gestimuleerd worden om terug te gaan naar de logische status van je denken. Hierdoor zou je binnen dertig seconden van stressgevoelens kunnen afkomen. Bovendien claimt het bedrijf dat de bandjes ook kunnen helpen bij autisme en ptst’, besluit de presentator. 

Door linksboven op de play-button te klikken is de uitzending via de website van Computable te beluisteren.

Luister uitzendingen van Smart Technology terug.

Meer informatie over Smart Technology op New Business Radio.

Principes van blockchain

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik ben zeker voor stroomlijning en vooruitgang waar het digitaal automaiseren betreft. Wanneer we het gaan hebben over vertrouwen en banken dan weten wij waartoe zulks een keer zal leiden. Ik hoef wat dat betreft alleen amar naar 2007 te verwijzen en het tweede gegeven een ECB die schulden en bad loans als een razende van landen aan het opkopen is met het oog op de te formeren EU bankenunie en het afschaffen van het contante geld. We zijn dan ineens in een EU dictatuur beland waar bankiers het plots voor het zeggen hebben en de eigenaar van al dat ronddraaiende geld niet de eigenaar meer zijn en banken en overheden plots een geweldig pressiemiddel in handen hebben.

Mark Z.
Van Mark Z weten we eveneens dat we voorzichtig moeten zijn waar het hem en vertrouwen op aan komt. Een groot deel van hetgeen hij doet is het verzamelen van Big Data en deze te gelden maken zonder de eigenaar van die data hierin te kennen of te laten delen. Ik ben sceptisch wanneer het zijn visie voor een miljard wearables betreft want geheid dat er een optie zal zijn dat ook daar Mark Z, links of rechts om, elke redelijke privacy terzijde zal schuiven om .....

Kortom, blockchain, we gaan het zien.

Ik heb alleen het artikel gelezen en niet het geluidbestand geluisterd, maar ik zie al wat rode vlaggen.
"Geldfraude" wat is dat dan? Maar ik ben vooral benieuwd, welk probleem lost de blockchain dan precies op wat zonder de blockchain niet mogelijk is? Want hoe meer ik weet en lees over bitcoin en blockchain hoe meer onzin ik tegen kom hierover.

Zo zie ik absoluut niet in dat blockchain een einde kan maken aan geldfraude -wat dat dan ook moge betekenen-.

Ik ben heel erg benieuwd en zal spoedig een opinie schrijven over de blockchain en echt wat mythes ontkrachten.... of ik zit er naast, maar in dat geval win ik nog, want dan heb ik in ieder geval iets geleerd!

@Henry
Blockchain is helemaal niets nieuws Henry. Ze hebben weer eens iets bestaands verheven tot iets nieuws. Als ze het maar heel vaak hijgend hypen en roepen wie weet zijn er dan organisaties die in de zoveelste nietszeggende hype trappen. #windhandel

De wereldwijde financiële industrie draait op fraude. Dat kan geen enkele techniek oplossen. Zelfs vuurpeletons niet. (Kijk maar naar China)

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-10-18T10:04:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.