ABN AMRO investeert in Duitse startup SolarisBank

Dit artikel delen:
fintech

Het Duitse fintech-bedrijf SolarisBank heeft in een tweede investeringsronde 56,6 miljoen euro opgehaald. Het Digital Impact Fund (DIF) van ABN AMRO is een van de nieuwe investeerders, naast BBVA, Visa en Lakestar. De huidige investeerders, Bertelsmann-onderdeel Arvato Financial Solutions en de Japanese SBI Group, doen ook mee.

SolarisBank is een online bank met een aantal digitale betaal- en kaartdiensten. Met de investering intensiveert ABN Amro de reeds bestaande banden van zijn dochter Moneyou met de Berlijnse startup SolarisBank. Beide bedrijven sloten in december 2017 een samenwerkingsovereenkomst, waarbij binnen zes weken een oplossing werd ontwikkeld waarmee de Duitse (particuliere) klanten van Moneyou een lening kunnen krijgen bij SolarisBank. Het volledige proces van aanvragen en goedkeuren gebeurt digitaal en kost zeven minuten, aldus ABN Amro.

Het ABN AMRO DIF is een 'venture capital'-fonds dat specifiek is bedoeld voor investeringen in fintech-bedrijven. Het fonds heeft naast SolarisBank nog participaties in de Amerikaanse bedrijven Cloud Lending Solutions en Behaviosec, het Zweedse Tink en een blockchain-initiatief voor handelsdoeleinden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-03-08T18:34:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.