Algoritme ING bepaalt behoefte financiering mkb'ers

Dit artikel delen:
Investering

ING komt met Funding Options. Dat is een financieringsplatform voor het Nederlandse midden en kleinbedrijf, dat middels een algoritme de meest relevante oplossing selecteert voor diverse financieringsbehoeftes. Het platform biedt ruimte voor zowel eigen, als concurrerende financieringsmogelijkheden en is een samenwerking met het Britse fintechbedrijf Funding Options. ING zegt als eerste Nederlandse bank dit financieringsplatform te bieden.

Het platform stelt mkb-ondernemers in staat aanbiedingen te vergelijken voor specialistische financieringsmogelijkheden, zoals werkkapitaal, leasing en debiteurenfinanciering. Zij zijn volgens ING niet altijd even goed op de hoogte van alle opties in de markt. Mkb-ondernemers kunnen er gratis gebruik van maken, maar externe aanbieders van financiering betalen een vergoeding aan het platform. 

Ict-sector kent al langer financieringsplatform

Voor de banksector mag zo’n financieringsplatform misschien nieuw zijn, in de ict-sector stelde financieel dienstverlener Delta Loyd eind vorig jaar via het ICT-Fund zestig miljoen euro beschikbaar voor investeringen aan maximaal tien ict-bedrijven in ict-apparatuur. 

Ook ABN Amro is geheel los van ING een samenwerkingsovereenkomst aangegaan met een fintechbedrijf, Opportunity Network, dat bedrijven met een omzet van meer dan 2,5 miljoen euro financiert.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Wat alleen de ING er niet bij zegt is dat als dat systeem tijdens de looptijd van de lening het financieringsrisico van uw MKB bedrijf te groot vindt dat dit systeem met alle gemak uw MKB bedrijf opoffert voor het veilig stellen van het (verzonnen) geld van de ING.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij ING

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-04T11:18:00.000Z Zamire Willems
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.