Managed hosting door True

ING neemt aandeel in Duitse FinCompare

 

ING Ventures heeft een investeringsronde van tien miljoen euro geleid in FinCompare, een Duitse fintech-startup. De bestaande aandeelhouders Speedinvest en Uniqa Ventures deden ook een duit in het zakje.

FinCompare is een vergelijkingssite die zich voornamelijk richt op kleine en middelgrote ondernemingen en hen aan de voordeligste tarieven helpt voor financiering, factoring en kredieten. Op het platform worden producten van meer dan tweehonderd banken en financiële dienstverleners onder de loep gehouden.

Het bedrijf bestaat sinds februari vorig jaar en heeft naar eigen zeggen al zo’n 2500 bedrijven verder geholpen, voor een totaalbedrag van ongeveer een miljard euro. Op elke transactie die via haar site wordt afgesloten, ontvangt FinCompare een bepaald percentage.

Het nieuwe kapitaal moet FinCompare toelaten om te investeren in zijn it-platform, extra personeel aan te trekken en Europees uit te breiden. Voor ING is de investering een onderdeel van zijn digitale strategie en om meer bereik te krijgen in het Duitse midden- en kleinbedrijf-segment.

FinCompare zal zijn expansiepijlen eerst op Duitstalige markten als Zwitserland en Oostenrijk richten, maar ook Nederland en Polen staan op de agenda, evenals het V.K. Fincompare heeft nu in totaal al veertien miljoen euro groeigeld aangetrokken.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6377597). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures bij ING

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.