Managed hosting door True

Verzekeraar Axa in zee met schade-platform Fixico

 

Autopech ongeval schade

Verzekeraar Axa gaat samenwerken met Fixico, een onlineplatform waar gebruikers schadeherstelbedrijven en carrosseriebedrijven kunnen vergelijken. De samenwerking moet een volledig digitale schadeafhandeling mogelijk maken.

De twee partijen waren al enkele maanden de samenwerking aan het testen en maken die nu officieel. Voor klanten zou dit een makkelijkere schadeafhandeling en minder kosten moeten meebrengen.

‘Als marktleider in de Belgische schadeverzekeringsmarkt wil AXA de koploper zijn in het beschikbaar stellen van innovatieve oplossingen voor zijn klanten’, zegt François Lecomte, chief retail officer bij AXA België. ‘Met Fixico hebben we nu een sterke partner die via onze tussenpersonen een oplossing biedt voor digitale schadeclaimafhandeling voor onze klanten.'

Fixico is naar eigen zeggen een snelgroeiend online platform waarmee autobezitters, beheerders van wagenparken en verzekeraars volledig digitaal schade aan hun auto kunnen laten herstellen. Het bedrijf is actief in Nederland, Duitsland en België en werkt samen met zo’n 1500 erkende herstelbedrijven, waarvan 250 in België. Het heeft tot op heden meer dan 150.000 schades verwerkt.

Volgens de betrokken specialisten staat de verzekeringsbranche, net zoals de bankensector, voor een periode van ingrijpende digitale hervormingen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6389131). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.