Albert Heijn breidt proef digitaal betalen uit

Dit artikel delen:

Albert Heijn heeft de proef met digitaal betalen via de Appie-app uitgebreid. Zowel qua deelnemende winkels als mobiel besturingssysteem. Naast Android is de betaaldienst nu ook voor iOS beschikbaar. Online betaalplatform Adyen en online betaaldienst iDeal zijn partners in dit project.

De supermarktketen startte afgelopen twintig juni met een proef rond digitaal betalen in twee Albert Heijn-winkels in Utrecht en Haarlem. Enkele tientallen deelnemers aan deze besloten proef konden vanaf die datum de Appie-app niet alleen gebruiken voor hun boodschappenlijstje en het scannen van de boodschappen, maar ook voor het afrekenen. Zij hoeven niet meer langs een kassa of betaalpaal en kunnen na betaling met de barcode in de app de winkel uit. Albert Heijn voert deze proef uit samen met online betaaldienst Adyen waarbij er online kan worden betaald via iDeal of met een creditcard.

Inmiddels is de proef uitgebreid en doen de volgende winkels mee: AH Soendaplein in Haarlem, AH Ella Fitzgeraldplein in Utrecht, AH Martinus Nijhofflaan in Delft, AH Handelplein in Nieuw-Vennep, AH Burgemeester D. Kooimanweg in Purmerend, AH Jan Heijnsstraat in Tilburg, AH Westwaarts in Zoetermeer en AH Bevrijdingsplein in Leiden. De dienst is zowel voor Android als IOS beschikbaar.

Met de introductie van digitaal betalen kunnen klanten de hele boodschappentrip, van boodschappenlijstje maken tot afrekenen, regelen met de Appie-app: het boodschappenlijstje samenstellen en in volgorde van de winkelrouting zetten, de boodschappen scannen met mobiel zelfscan en ze automatisch af laten strepen én digitaal betalen door in de app te kiezen voor betalen met de telefoon. Daarna kan de klant met de barcode in de app door het poortje op het betaalplein de winkel uit, aldus Albert Heijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-10T11:50:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.