Crypto-bedrijven vormen eigen lobbygroep

Dit artikel delen:
Bitcoin

Enkele grote blockchain-fondsen, -exchanges en -startups willen beter vertegenwoordigd zijn in het Amerikaanse politieke leven en starten daarom met een eigen lobbygroep in Washington: de Blockchain Association. Dat schrijft The Washington Post. De groep wil blockchain-vriendelijke wetgeving promoten en de relaties tussen cryptobedrijven en de overheid verbeteren.

Verschillende cryptomuntbedrijven zijn van plan om een eerste lobbygroep in Washington te vormen. Onder meer Coinbase, Circle, Protocol Labs, Digital Currency Group en Polychain Capital doen mee. De groep vertegenwoordigt entrepreneurs en investeerders die werken met de technologie rond bitcoin en andere digitale munten. De lobbygroep heeft ook al zijn eerste werknemer in dienst: Kirstin Smith die bij voormalig republikeins senator Olympia Snowe werkte en ook in dienst was bij Overstock.com, een van de eerste grote online retailers die bitcoin-betalingen accepteerde.

De laatste maanden neemt de bezorgdheid over financiële regulering in digitale tijden almaar toe. Heel wat consumenten hebben hun vingers al aan digitale munten verbrand (niet enkel door koersverliezen maar ook door oplichting en hold-ups op de exchanges die hun munten bewaren) en dat heeft de aandacht van de overheid getrokken.

De Blockchain Association wil voor de dag komen als dé lobbyorganisatie voor cryptobedrijven die het goed menen en die willen werken binnen een wettelijk kader. Een van haar eerste prioriteiten wordt regelgeving die zal bepalen hoe cryptomunten op fiscaal gebied behandeld zullen worden. De groep zal ook invloed proberen uit te oefenen op nieuwe anti-witwasreglementering die in Washington wordt voorbereid.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-09-24T11:28:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.