Rabobank investeert in Amerikaanse agri-fintech

Dit artikel delen:

Rabo Frontier Ventures, de durfinvesteringstak van Rabobank, pompt 14 miljoen dollar in Producepay. Deze start-up in Los Angeles ontwikkelt software waarmee groente- en fruittelers kortlopende kredieten regelen en hun bevoorradingsketen inzichtelijker maken.

Rabo Frontier Ventures doet de investering in samenwerking met Anterra Capital uit Amsterdam. Dit bedrijf investeert voornamelijk in vernieuwende voedselproducenten. Producepay gebruikt de veertien miljoen dollar om zijn financieringsactiviteiten uit te breiden en zijn softwareplatform door te ontwikkelen. In 2017 hielp de onderneming telers aan ongeveer vierhonderd miljoen in de vorm van kortlopende leningen.

Voorfinanciering

Producepay stelt zich ten doel om voorop te lopen in markt van financiële technologische dienstverlening aan landbouwbedrijven. Veel producenten van groente en fruit zoeken voorfinanciering voor hun oogsten, in plaats van te moeten wachten totdat de producten zijn verkocht. Producepay stelt hen in staat om leningen op te splitsen in een deel vooraf, een deel tijdens en een deel direct na de oogst.

De onderneming ontwikkelde ook software die boeren inzicht geeft in de prijsstelling van hun producten en hen in contact brengt met leveranciers en afnemers. Het Californische bedrijf heeft voornamelijk klanten in Noord- en Midden-Amerika.

Rabo Frontier Ventures is onderdeel van Rabobank. Het werd eerder dit jaar opgetuigd en richt zich op beginnende, jonge of doorgroeiende fintechondernemingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Een dochteronderneming van de Rabobank investeerde ook in van alles en nog wat. Puur en alleen om niet betaalde belastingen terug te kunnen vragen. Meer van deze CumEx-handel is na te lezen op o.a.:
https://www.ftm.nl/artikelen/dochter-rabobank-strafrechtelijk-onderzoek-belastingfraude

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-10-24T17:26:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.