ABN Amro verkoopt meerderheid in AAP

Fonds gaat met nieuwe investeerders aan boord Capital A heten

Dit artikel delen:
Groeikapitaal

ABN Amro verkoopt een meerderheidsbelang in de investeringsfondsen van ABN Amro Participaties (AAP) aan een consortium. Dit wordt geleid door AlpInvest met daarin verder LGT Capital Partners, Five Arrows Secondary Opportunities (FASO) en Bregal. Nadat de transactie is afgerond zal AAP zijn activiteiten voortzetten onder de naam Capital A. Het fonds heeft onder meer geïnvesteerd in een aantal bedrijven uit de it-sector, waaronder eVision, Lyanthe, Merlin Technology, PCI Nederland en We Are You.

De focus bij nu nog AAP en straks Capital A ligt op investeringen in middelgrote Nederlandse bedrijfsactiviteiten in uiteenlopende sectoren, waaronder de ict-sector. De bank blijft via het resterende minderheidsbelang betrokken bij de bestaande portefeuille van het Amsterdamse fonds. Daarnaast maakt ABN Amro bekend mee te gaan doen aan een nieuw investeringsfonds dat momenteel in wording is. 

Het verzelfstandigen van AAP sluit aan bij de ontwikkeling in de bancaire markt dat banken meer gaan samenwerken met andere investeerders in investeringsfondsen. Zo'n structuur biedt meer flexibiliteit; ook worden de risico's over meerdere partijen verspreid. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-11-19T11:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.